Menu Close

Pohdintoja muuton kaaoksesta - isosta talosta pieneen asuntoon

Viime päivinä olemme auttaneet Peterin äitiä muuttamaan suuresta talosta (jossa asui koko elämä) pieneen asuntoon. Muutama päivä on ollut kiireinen, ja olemme joutuneet tekemään paljon ruumiillista työtä ja päässeet testaamaan ongelmanratkaisutaitojamme. Tarjoamme muutamia pohdintoja muuton kaaoksesta.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

1. siivoa, kun vielä voit!

Tavaroita kertyy helposti elämän aikana, varsinkin jos sinulla on ullakko, kellari, varastohuone tai lato, jossa niitä voi säilyttää. Ehkä olet perinyt sen, saanut sen lahjaksi, ostanut sen matkoilta, tarvinnut sitä jossain muussa elämänvaiheessa ... mutta minne se menee? Sinä päivänä, kun lapset ovat paikalla huolehtimassa kaikesta (luultavasti aikapaineen alla), se ei ole helppoa.

2. On helppo olla aikaoptimisti.

Peter ja hänen veljensä ovat aikaoptimisteja. He eivät pidä siitä, kun sanon sen, mutta he tietävät sen olevan totta. Heillä oli jonkinlainen alustava suunnitelma, jossa selitettiin, miten koko raivaus, muutto ja purkaminen uudessa asunnossa tehtäisiin kolmessa täydessä päivässä (2,5 miehen työvoimalla). Voisi sanoa, että suunnitelmaan tuli pieni muutos ...

3. palkkaa muuttofirma - tai hanki paljon ihmisiä muuttamaan!

Joku kirjoitti kommenttiosioon "Palkkaa muuttofirma!". No, se on tietysti erittäin hyvä idea! Tässä tapauksessa meillä on rajallinen budjetti, joten meidän on yritettävä pitää kustannukset kurissa. On myös vaikeaa pyytää muuttofirmaa hoitamaan muutto, kun muuttopäivänä on vielä epäselvää, mitä siirretään ja mitä heitetään pois. Mutta jos joudut muuttamaan itse - olisimme tarvinneet enemmän väkeä!

4. Kirjoita asianmukaisesti kaikkiin muuttolaatikoihin

Tarkoitus oli tietysti kirjoittaa kaikkiin muuttolaatikoihin, mutta koska pakkaaminen oli niin uskomattoman stressaavaa, kun saavuimme (ja koska ainoa kynä katosi jatkuvasti), se ei oikeastaan toteutunut.

Kun saavuimme uuteen asuntoon, jouduimme käyttämään tarpeettoman paljon aikaa tärkeiden asioiden, kuten lääkkeiden ja aamiaisruoan etsimiseen. Television kaukosäädin katosi kokonaan, mikä (yhdessä muiden television kytkentään liittyvien ongelmien kanssa) tarkoitti sitä, että jouduimme tilaamaan uuden television.

4. Ikean huonekalut ovat hyviä, mutta niiden kokoaminen ei saa väsyttää liikaa.

Koska Peterin äidin uusi asunto on melko pieni ja koska hän asui aiemmin isossa talossa, monet huonekalut eivät mahtuneet sinne. Olimme tilanneet uuden sängyn, uuden sohvan ja uuden keittiönpöydän koottavaksi.

Ohjeet olivat kunnossa ja kaikki osat olivat mukana. Mutta jotkut asiat (erityisesti sohva!) vaativat hieman harkintaa. Ei ole hyvä ajatus aloittaa kokoamista klo 22 illalla, kun olet romahtamaisillaan väsymyksestä.

5. Mitä teet kissoille?

Peterin äiti halusi tietysti ottaa kaksi kissaa mukaansa, mutta miten ottaa kaksi ulkokissaa, jotka eivät halua liikkua lainkaan ja jotka pelkäävät kaikkea, mitä tapahtuu? Meillä ei valitettavasti ole tähän mitään vinkkejä!

Onnistuimme saamaan yhden niistä kissahäkkiin, mutta toinen pysyi turvallisen välimatkan päässä toistuvista koputuksista ja useista "vangitsemisyrityksistä" huolimatta. Meidän oli valitettavasti pakko luovuttaa. Nyt uuden asuinalueen naapurin rouva on luvannut tuoda Peterin äidin joku päivä uudelleen yrittämään. Meidän on vain toivotettava naisille onnea!

6. Vanhuksille suunnatut palvelut voivat olla yllättäviä.

Muuton aikana oli todella kaoottista ja vaikeaa, mutta minun on myös sanottava, että olin yllättynyt paikallisen supermarketin palvelusta. Elintarviketoimitus tuli ovelle ja lähetti viipyi melko pitkään puhumassa tavaroista ja siitä ja siitä.

WIFI.se

Peterin äiti kysyi, voisiko hän ensi kerralla tilata lavuaarin tulpan, ja mies tuli sisään ja katsoi lavuaarista, mikä malli sopisi. Mikä fantastinen palvelu! Ehkä näin on pienemmissä kaupungeissa? Minun on vaikea kuvitella tällaista Tukholmassa, vai olenko väärässä?

7. Matkailuauto on hyvä!

Viimeisenä muttei vähäisimpänä, matkailuautot ovat hienoja! Kun sinun on autettava jotakuta muuttamaan toiseen paikkaan - on niin mukavaa, että voit ottaa matkailuauton mukaasi ja asua siinä!

Tilaa uutiskirjeemme