Menu Close

Lehden julkaiseminen - työstämme kesälehteä.

Advertisement

Lehden julkaiseminen - miten se toimii? Julkaisimme viime kesänä fyysisen lehden, ja nyt teemme saman uudelleen. Tällä kertaa olemme hieman kokeneempia ja voimme kertoa, miten toimimme.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Lehden julkaiseminen

Olemme pitäneet verkkoblogia/-lehteä jo pitkään, mutta fyysisen version julkaiseminen oli jonkin aikaa haaveena. Haasteet eivät liittyneet itse kirjoittamiseen vaan rahoitukseen ja jakeluun. Viime kesänä siitä tuli vihdoin totta, ja julkaisimme viimein FREEDOMtravel kesälehti 2021. Työstämme nyt ahkerasti toista painosta: FREEDOMtravel-kesälehteä 2022.

Att ge ut ett magasin - FREEDOMtravel magasin
Kesälehti 2021

Lehden rahoitus

Lehden julkaiseminen maksaa rahaa. Koska meillä ei ole asiantuntemusta eikä ulkoasun suunnitteluun tarvittavia ohjelmia, maksamme siitä. Maksamme tietenkin myös painatuksesta ja sitten jakelusta. Vaikka olemme mielestämme löytäneet hyvän ja järkevän ratkaisun tähän kaikkeen, kustannukset ovat korkeat. Loppujen lopuksi painamme lehteä 100 000 kappaletta ja toimitamme sen 600 leirintäalueelle !

Yksi tapa rahoittaa lehteä on myydä sitä, mutta me jaamme sitä ilmaiseksi. Sen sijaan rahoitamme lehden mainoksilla. Taloudellisessa mielessä se on ehdottoman tärkeää jotta voimme myydä tarpeeksi mainoksia. Emme pyri tekemään lehdestä paljon rahaa, mutta haluamme välttää tappioita, kuten viime vuonna valitettavasti tapahtui. Olimme yksinkertaisesti kokemattomia emmekä olleet tarpeeksi ajoissa.

Att ge ut ett magasin - arbete i husbilen
Tietokoneiden ääressä työskentely matkailuautokauden 2021 aikana

Mainosten myynti

Peterin veli Micke auttaa meitä mainosten myynnissä. Hän on aiemmin ollut Vi i Villan huippumyyjä, joten hän tietää tämän mainosmyynnin viidellä sormella. Nyt, kun hän on eläkkeellä, hänestä oli hauskaa lähteä työskentelemään kanssamme.

Mickelle retkeilymaailma oli täysin uusi ala, joten oikeiden yritysten ja ihmisten löytäminen ei tietenkään ole ollut helppoa. Mutta nyt, reilun vuoden jälkeen, kun Micke on työskennellyt kanssamme, tuntuu joskus siltä, että hänellä on parempi ajatus kuin meillä. Kun hän myy meille mainoksia, hän tietenkin tekee voittoa - kun taas me käytämme oman osuutemme rahoista ulkoasun, painatuksen ja jakelun maksamiseen.

Toinen asia, joka on meille tärkeä - sen lisäksi, että yritämme kattaa kulut - on se, että mainokset ovat hyviä ja relevantteja. Meillä on esimerkiksi ollut mainoksia leirintäalueilta, matkailuauto- ja asuntovaunumyyjiltä, matkakohteista ja laivayhtiöistä (joissa on nimenomaan matkailuauton ja asuntovaunun omistajille suunnattua tietoa). Olemme todella iloisia, kun tuntuu, että maksettu mainos voi olla arvokas myös lukijoille!

Att ge ut ett magasin - arbete framför datorerna
Micke ja Peter työskentelevät asuntoveneessä...

Artikkelien kirjoittaminen

Yksi ilmeisimmistä tehtävistä lehden julkaisemisessa on artikkelien kirjoittaminen. Viime vuonna minä (Helena) kirjoitin kaikki artikkelit. Tänä vuonna kirjoitan myös suurimman osan niistä, mutta kutsumme myös joitakin vierailevia kirjoittajia. Tarkoituksena ei ole vähentää työmäärää - se on edelleen paljon työtä suunnittelun ja viestinnän kanssa - vaan saada monipuolisempaa sisältöä.

Tällä hetkellä työskentelen ahkerasti toimituksellisen puolen parissa. Olen yhteydessä vieraileviin kirjoittajiin ja kirjoitan omaa materiaalia. Osan sisällöstä saatat tunnistaa digitaalisen lehden sisällöstä (mutta tietysti uudella tavalla!), kun taas osa sisällöstä tulee olemaan täysin uutta ja ainutlaatuista fyysiselle lehdelle.

Työskentelen lehden parissa, kotona asuntoveneessä -

Lehden ulkoasu

Kun sisältö on valmis, lähetämme sen (Word-tiedostoina, valokuvina ja PDF-muotoisina mainoksina) sekä luonnoksen siitä, miten sivut tulisi sijoittaa toisiinsa nähden, yritykselle, joka auttaa meitä ulkoasun suunnittelussa. Esitämme tietenkin omat toiveemme ulkoasun suhteen ja annamme samalla yrityksen olla luova. Sitten saamme muutaman palautekierroksen ennen kuin lehti on valmis painettavaksi.

Att ge ut ett magasin - FREEDOMtravel magasin 2021
FREEDOMtravel

Lehden painaminen

Seuraava vaihe on lehden painaminen. Päätämme paperityypin ja painettavien kappaleiden määrän. Sitten on vain odotettava tulosta... ja laskua.

Lehden jakelu

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä asiana on lehden jakelu. Tämä voidaan tehdä eri tavoin. Yksi vaihtoehto, josta keskustelimme, on ostaa matkailuauton tai -vaunun omistavien ihmisten osoitteet ja postittaa lehti. Tämä vaihtoehto on kuitenkin hyvin kallis, joten se osoittautui meille huonoksi vaihtoehdoksi.

Sen sijaan jaamme lehden 600 leirintäalueelle ja eräille matkailuajoneuvojen jälleenmyyjille kuljettajien avulla. Koska tämä tehdään yhdessä "Husbil och Husvagn på Väg" -lehden kanssa, voimme jakaa kustannukset ja se on mahdollista, vaikka polttoaineen hinta voi tietysti vaikuttaa kustannuksiin tänä vuonna.

Haluaisiko yrityksesi olla esillä lehdessä?

Onko sinulla yritys, joka haluaa esiintyä 100 000 kappaleen levikkilehdessä, joka tavoittaa ruotsalaiset leiriläiset kesällä 2022? Ota yhteyttä meihin tai mainosmyyjään Mickeen, osoitteessa Tjälldén Group.

Haluatko lukea lehden?

Haluatko lukea lehden? Löydät sen 600 leirintäalueen vastaanotosta Moran ja Ystadin välillä juhannusviikosta 2022 alkaen. Löydät sen myös monista matkailuautojen jälleenmyyjistä samaan aikaan. Lisäksi jaamme lehteä Elmia Husvagn Husbil -messuilla syyskuussa.

Strand på camping

Onko sinulla kommentteja, vinkkejä tai ideoita, joita voisimme julkaista kesällä? Kerro meille!

Tilaa uutiskirjeemme