Menu Close

Terveisiä ihanasta Kroatiasta

Tervehdys ihanasta Kroatiasta! Me sijaitsemme itse asiassa matkailuautomatkalla Saksassa, mutta on tehnyt "kiertotien" lentokoneella Kroatiaan osallistuakseen "Golden Pen Award" -kilpailuun. Hyvää perjantaita!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Matkustaminen matkalta

Matkalta pois - se oli meille uusi kokemus! Jätimme matkailuauton Saksaan ja lensimme Leipzigista Frankfurtin kautta Kroatian Splitiin. Se oli varmasti erilainen tunne, mutta myös virkistävä seikkailu!

Muutaman tunnin lentomatkan ja Frankfurtin lentokentän jälkeen laskeuduimme Splitiin, jossa ihana Välimeren lämpö iski välittömästi. Meillä on ollut todella lämmintä ja mukavaa Saksassa, mutta Välimeren ilmasto on silti jotain aivan erityistä.

Asuminen hotellissa - vaihteeksi

Me rakkaus matkustaa matkailuautomme kanssa, mutta hotelliin kirjautuminen on silti hieman ylellinen tunne. Ensimmäiseksi otimme pitkän ja ihanan suihkun!

Hotelli, jossa majoitumme, on nimeltään Cornaro, ja se sijaitsee erinomaisella paikalla Splitin keskustassa. Aamiainen täällä on myös täysin julmamutta palaamme siihen toisella kertaa. Alla näet näkymän hotellimme ikkunasta.

Paikan päällä "Golden Pen Media Award" -palkintoa varten.

Mitä me siis teemme Splitissä? No, olemme siellä "Kultainen kynä mediapalkinto"Kroatian matkailuneuvoston vuodesta 2004 lähtien vuosittain myöntämä palkinto myönnetään kansainvälisille tiedotusvälineille, jotka ovat tuottaneet viime vuoden aikana hyvää materiaalia Kroatiasta kolmessa kategoriassa: painettu, radio/tv ja blogi.

Olemme ehdolla blogikategoriassa, ja olemme täällä yhdessä muiden toimittajien ja bloggaajien kanssa eri maista, kuten Saksasta, Itävallasta, Sveitsistä, Alankomaista, Ranskasta, Unkarista ja Slovakiasta.

Ensimmäisenä päivänä meidät vietiin opastetulle kierrokselle, joka päättyi esitykseen Diocletianuksen palatsissa.

Näytöksen lopussa "keisari" yllätti meidät, kun hän esitteli Kultainen kynä -palkinnon ja toivotti kaikki toimittajat ja bloggaajat tervetulleiksi "lavalle". Yhtäkkiä me seisoimme siellä ylhäällä ja katsoimme alaspäin...!

Illalla oli koko porukan illallinen. Paljon hyvää ruokaa "Gradska kavana & restaurant Centralissa". Milloin varsinainen palkintoseremonia järjestetään? Se on tänä iltana!

Paras tällä viikolla

Parasta tällä viikolla? Olemme kokeneet uskomattoman kaunista luontoa ja vierailleet erittäin viehättävissä pienissä helmissä Saksassa. Meillä on ollut aikaa kertoa teille Saksan pisin riippusilta ja "noitakylästä" - Thale Harzissa, mutta olemme käyneet myös muutamassa superhieno paikkoja, joista emme ole vielä ehtineet kertoa teille.

WIFI.se

On myös upeaa, että meillä oli tilaisuus vierailla jälleen Splitissä, ja on suuri kunnia, että meidät on ehdolla Golden Pen Award -palkinnon saajiksi.

Olimme melkein unohtaneet, miten ihanaa on olla Kroatiassa. Ilma on lauhkea, ihmiset kulkevat kesävaatteissaan ja ulkoilmakahvilat kutsuvat joka kulmassa.

Tunnelma Splitissä on rento, ja aivan kaupungin ulkopuolella veneet ajelehtivat edestakaisin kristallinkirkkaalla ja vihreänä hohtavalla vedellä. Kaupungin keskustassa kivilaatat ovat pehmeästi kiillotettuja, ja tuntuu kuin kävelisi jonkun olohuoneessa. Ympärillä on Diocletianuksen palatsin historialliset jäänteet. Joten tämä ympäristö, vau!

Tällä kertaa kokeilimme Splitissä myös jotain, mitä emme olleet koskaan aiemmin kokeilleet. VR-lasien avulla kuljimme palatsin historiallisessa versiossa. Todella siistiä ja kiehtovaa!

Viikko on ollut intensiivinen ja hieman stressaava (viimeistelemme parhaillaan lehteä), mutta olemme erittäin onnellisia ja kiitollisia kaikista hienoista kokemuksista! Joten hienoa kokea Välimeri uudelleen!

Entä sinä, mitä voit nostaa esiin positiivisena asiana viikostasi?

Tuleva viikko

Jäämme Splitiin vielä yhdeksi päiväksi, ja sitten lennämme takaisin Saksaan jatkamaan matkailuautomatkamme matkaa. Täältä freedomtravel.se-sivustolta voit lukea sekä Splitistä että kohteista ja kokemuksista Sachsen-Anhaltissa ja Risteyksen varrella. Älä missaa sitä!

Jäitkö paitsi edellisestä Happy Fridaysta? Lue Pyörävarkaudet, kesähelteitä ja upeita matkakohteita

Tilaa uutiskirjeemme