Menu Close

Bogo Cebun saarella Filippiineillä - ostosreissu

Advertisement

Bogo on kaupunki, joka sijaitsee Cebun saarella Filippiineillä. Se on Malapascuan pientä saarta lähin suurkaupunki, minkä vuoksi tulimme tänne eräänä päivänä ostoksille. Listalla oli kaikki, mitä tarvitsimme tulevaa seikkailullista laivamatkaa varten Filippiinien saarten ympäri.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Malapascuasta Cebun saarella sijaitsevaan Mayaan.

Jos menet omin päin, pääset Malapascuasta laivalla Mayan uuteen satamaan Cebun saarella. Olimme onnekkaita, kun saimme matkustaa nykyisin tuntemamme filippiiniläisperheen kanssa heidän paareillaan Dotche II:lla.

Dotche II på Malapascua

Emme olleet vain me, jotka kävimme ostoksilla Bogossa, vaan myös filippiiniläinen perhe. He shoppailisivat tulevaa veneretkiseikkailuamme varten - ja siksi, että he ovat nyt remontoimassa rantabaariaan Malapascualla.

Peter och Helena från FREEDOMtravel
Peter ja Helena Dotche II -aluksella. kuva: Julia

Mayasta Bogoon

Kun olimme Mayassa, nousimme jeepnyyn, kollektiiviseen minibussiin, ja suuntasimme Daanbantayaniin.

Jeepny

Daanbantayanissa vaihdoimme kulkuneuvoa ja hyppäsimme isompaan bussiin. Sitten meillä oli edessämme noin tunnin bussimatka, ennen kuin saavuimme Bogo Cityyn.

Buss på Filippinerna

Lounas Mang Inasal -pikaruokaravintolassa

Bogossa perhe oli lounastanut Mang Inasal -pikaruokaravintolassa. Siellä voi syödä esimerkiksi grillattua kanaa, ja ymmärsimme, että ravintola on monien filippiiniläisten suosiossa osittain siksi, että siellä voi pienellä lisämaksulla saada "rajattomasti riisiä". Kyllä, tässä maassa rakastetaan riisiä!

Mang Inasalissa voit myös tilata filippiiniläisen erikoisuuden "Halo halo" - jälkiruoan, jossa on "ylimääräistä kaikkea". Jälkiruoka voidaan valmistaa muutamalla eri tavalla, mutta yleensä se sisältää jäätelöä, jäätä, maitoa, hedelmiä, hyytelöä ja papuja. Kun saat sen, se tarjoillaan kauniisti, mutta ystäviemme mukaan sinun pitäisi sitten sekoittaa kaikki yhteen sileäksi violetiksi sotkuksi. Maku? Makeaa, tietenkin, eikä ollenkaan pahaa.

Bogo - kolmipyörien kaupunki

Ensimmäinen ja vahvin vaikutelmamme Bogosta on, että kaupunki on täynnä kolmipyöriä, moposta ja matkustajakopista koostuvaa moottoroitua ajoneuvoa. Näimme niitä aivan kaikkialla, ja ajoimme niillä myös useita kertoja. Aina kun filippiiniläisperheen mielestä meidän piti mennä eri ostoskeskukseen, he pitivät huolen siitä, että jengi ahtautui kahteen kolmipyöräiseen.

Moottoroidut kolmipyöräiset polkupyörät voivat näyttää miltä vain voit kuvitella. Ne ovat usein värikkäitä ja koristeltu ylimääräisellä blingillä. Joskus näet ajoneuvoja, jotka erottuvat tavalla tai toisella. Alla olevassa kuvassa on tavallinen kolmipyöräinen polkupyörä, jonka katolla on sateenvarjo.

Bogo City i Filippinerna

Toinen asia, jota näkee arkisin niin Bogossa kuin muissakin Filippiinien kaupungeissa, ovat lapset ja nuoret koulupuvuissa.

Bogo City i Filippinerna

Ostokset Bogossa

Meille kyse oli ostoksista. Menimme ensin tavarataloon nimeltä Super Metro Bogo. Täällä ostimme tavaraa tulevaa laivamatkaa varten makuualustoja, tyynyjä, lautasia, laseja ja sadevaatteita.

Filippiiniläisperhe oli myös ostamassa tarvikkeita Malapascuassa sijaitsevaan baariinsa, jota remontoidaan ja nimetään uudelleen Lighthouse Beach Barista Shipwreck Beach Bariksi.

Shopping

Sen jälkeen matkasimme kolmipyöräisellä polkupyörällä pieneen kauppaan, josta perhe löysi köysiä, verkkoja ja materiaaleja, joilla katosta saatiin sateenkestävämpi.

Shopping i Bogo City i Filippinerna

Sitten oli aika mennä ostoksille Prinssi Varasto Bogo. Täältä löytyi kaikenlaista, kuten kattiloita, pyyhkeitä, nuudeleita, suklaata ja ... iso vaaleanpunainen omenan muotoinen peili. Meillä on Dotchessa pieni wc, ja olimme puhuneet peilin ottamisesta mukaan. Miksei vaaleanpunainen omenapeili, Peter ajatteli. Ja niin se oli ...

Shopping i Bogo City i Filippinerna

Olimme silloin valmiita? Melko lailla. Perhe osti myös generaattorin veneeseen ja wc-istuimen.

Tiedätkö, miten se toimii kauppakeskuksissa? Saat apua pakettien pakkaamisessa, ja sitten voit jättää ne uloskäynnin kassalle, josta saat numerolapun, aivan kuten teatterin vaatekaappiin jätettävät vaatteet.

Bogo City i Filippinerna

Paluumatka Mayaan

Miten pääsisimme takaisin Mayaan kaikkien laatikoiden ja laukkujen kanssa? Bussilla kulkeminen ei ollut enää vaihtoehto. Olisimme voineet varata jonkinlaisen pakettiauton, mutta halvempi vaihtoehto oli varata auto Prince Warehousesta, joka ajoi Mayaan asti. Sujuvasti!

Maya Filippinerna

Täällä purimme kaikki ostokset, joita osoittautui olevan paljon ....

Maya Filippinerna

Jopa wc-istuin selvisi ehjänä, ja Micke näytti olevan siitä iloinen. Aika ahtaa kaikki Dotche II:een!

Paluumatka Malapascuaan Dotche II:n kanssa

Paluumatka Malapascuaan oli todella mukava. Muutama ylimääräinen sukulainen oli liittynyt seuraamme, jotta saimme kyydin saarelle, ja meillä oli hauskaa. massat tavaraa, mutta se ei silti ollut ongelma mahtua sisään.

Filippinsk båt

Ilta oli uskomattoman rauhallinen ja kaunis, ja taivas oli vaaleanpunainen.

På havet i Filippinerna
På havet i Filippinerna

Näimme jopa auringon laskevan mereen. Niin uskomattoman kaunista!

På havet i Filippinerna

Lisää nähtävää ja tehtävää lähellä kohdetta Bogo

Jos vierailet kohteessa Bogo, voit halutessasi tutustua myös suurempaan kaupunkiin nimeltä Cebu City. Lisäksi haluatte vierailla kauniilla saarella nimeltä Malapascua jossa on kuuluisin ranta Bounty Beach. Lisää vinkkejä ja inspiraatiota löydät Filippiinit-sivultamme klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Parhaat vinkkimme Filippiineille. Klikkaa kuvaa!

Faktoja Bogo Filippiineillä

  • Maa: Filippiinit
  • Alue: Keski-Visayas
  • Provins: Cebu
  • Nimi: Virallisesti Bogon kaupunki (Cebuano: Dakbayan sa Bogo, Filipino: Lungsod ng Bogo).
  • Perustettu: 1850
  • Väestö: Noin 88 000 (2020)

Tilaa uutiskirjeemme