Menu Close

Las Fallas festivaali Valenciassa - juhlat Espanjassa

Jos joskus löydät itsesi Valencian läheltä maaliskuussa, älä jätä väliin upeaa Las Fallas -festivaalia! Tai miksi et matkustaisi tänne vain tämän pitkän ja värikkään juhlan vuoksi? Las Fallas on monipäiväinen juhla, johon kuuluu kaikkea valtavista patsaista kukkaparaateihin ja "ilotulituksiin".

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Kansanjuhla Las Fallas

Las Fallas -festivaali järjestetään yleensä 15.-19. maaliskuuta, mutta tänä vuonna se alkoi 1. maaliskuuta. Valmistelut ovat luultavasti jatkuneet lähes koko vuoden! Kaupunki oli eilen täynnä juhlatuulella olevia ihmisiä. Kadut olivat täynnä olutta ja kaikenlaista ruokaa tarjoavia kojuja, lapset juoksentelivat ilotulitteiden kanssa, ja nuoret ja vanhat tungeksivat jokaisen pienen baarin ja ravintolan ulkopuolella.

Olimme niin onnekkaita, että meillä oli paikalliset oppaat! Meillä oli tilaisuus tavata bloggaajaystäviämme jännittävän blogin takana. Svensson virtaa vastaan, joka koskee sekä Espanjaa että muotoilua. Eva ja Peter asuvat Valenciassa ja ovat vannoutuneita Las Fallas -tapahtuman osallistujia. Parempia oppaita ei todellakaan voisi olla! Ja sitä paitsi meillä oli erittäin mukava päivä ja ilta yhdessä!

Peter med våra bloggvänner och fantastiska Valencia-guider, Peter och Eva
Peter bloggaajaystäviemme ja upeiden Valencian oppaiden Peterin ja Evan kanssa.

Festivaali, jolla on pitkä historia

Las Fallasilla on pitkä historia, ja jos ymmärrämme oikein, se oli alun perin kevään ja kevätpäiväntasauksen juhla. Myöhemmin juhla liitettiin puuseppien pyhimykseen, Saint Joséen. Keskiajalla puusepät joutuivat pimeänä vuodenaikana työskentelemään puuhahmoihin ripustettujen öljylamppujen valossa.

Kun valoisan kauden aika koitti, puusepät polttivat puuhahmot seremoniassa. Ajan myötä hahmoista tuli yhä inhimillisempiä, ja lopulta niistä tuli valtavia ja hämmästyttäviä veistoksia, "falloksia", jotka poltetaan edelleen festivaalin päätteeksi!

Idag är skulpturerna enorma och helt fantastiska skapelser
Nykyään veistokset ovat valtavia ja hämmästyttäviä luomuksia.

Mascleta - päivittäiset ilotulitusnäytökset

Joka päivä klo 14:00, 1. maaliskuuta - 19. maaliskuuta, se on mascleta Plaza del Ayuntamientolla Valenciassa. Yhdessä monien ihmisten kanssa tungeksimme aukiolla nähdäkseni "ilotulituksen", joka oli enemmänkin äänielämys kuin näköelämys. Kun ääni nousi crescendoon ja maa tärisi, tiheä sumu täytti ilman.

Mascleta
Ihmiset tungeksivat Plaza del Ayuntamienton mascletanilla.

Nykypäivän fallos - valtavia patsaita eri puolilla kaupunkia

Tärkein asia, jonka ihmiset yhdistävät Las Fallas -festivaaliin, ovat valtavat ja hämmästyttävät patsaat, joita pystytetään ympäri kaupunkia. Patsaat pystytetään 15. maaliskuuta, ja 16. maaliskuuta iltaan mennessä ne ovat kaikki valmiit. Jokaisella patsaalla on jonkinlainen teema, ja usein siinä on julkkiksia tai poliitikkoja erilaisissa satiirisissa tai humoristisissa tilanteissa. Patsaat on rakennettu styroksista puukehysten päälle, ja ne poltetaan juhlallisesti festivaalin päätteeksi.

Spanien, Valencia
Spanien, Valencia
Spanien, Valencia

Kaikkiaan on noin 500 patsasta yhtä monesta eri paikallisyhdistyksestä, jotka kilpailevat sitten toisiaan vastaan eri palkintoluokissa. Kukin yhdistys osallistuu myös kahdella patsaalla - aikuisen ja lapsen patsaalla. Kalleimman patsaan budjetti on 230 000 euroa, joten kyseessä on paljon rahaa!

Las fallas festival
Yksi patsaista, joka käsittelee Espanjan ja Ison-Britannian ongelmallista suhdetta kautta historian, on viimeistelyvaiheessa.
Fallas statyer
Tässä on patsaan huippu, jolla on suurin budjetti - 230 000 euroa!
Stadens egen falla, som eldas upp sist av alla
Kaupungin oma syksy, joka poltetaan viimeisenä.

Kukkaparaati

Toinen osa Las Fallasia on kukkaparaati, johon kaikki alueelliset yhdistykset osallistuvat perinteisiin pukeutuneine jäsenineen, lipunkantajineen ja omine soittokuntineen. Kukat kannetaan Plaza de la Virgenille, jossa pyhimys Our Lady of the Forsaken puetaan kaikkien kukkien kanssa. Voit nähdä vielä enemmän kuvia postauksestamme osoitteessa kukkaparaati Valenciassa.

Spanien, Valencia
Juna toisensa jälkeen kylien kansallispuvuissa, ja se jatkui aamusta iltaan.

Las fallas yöllä

Valencian Las Fallasin juhlallisuudet eivät lopu vain siksi, että on ilta ja yö. Päinvastoin! Ihmisiä on kaikkialla, ja kaduilla olevissa pienissä kojuissa on tarjolla kaikkea oluesta, hedelmäjuomista ja mojitoista karkkipatukoihin, churroihin ja kaikkeen, mitä voi friteerata. Valtavat patsaat ovat valaistuja ja näyttävät entistäkin vaikuttavammilta, jos mahdollista.

Valencia
Fallas

Voit myös kokea vaikuttavia "valoshow'ta" ja ilotulituksia. Kaksi erilaista valoshow'ta kilpaili toisiaan vastaan, kun kävimme katsomassa. Molemmissa tapauksissa oli pystytetty valtavat katsomot, ja kun oli aika, kadut olivat täynnä, täynnä ihmisiä, jotka halusivat nähdä valoshow'n, jota säesti musiikki.

WIFI.se
ljusshow

Ilotulitteet

Keskiyöllä on ilotulitusten aika, eikä niistä ole pulaa. Suurin ilotulitusnäytös on "Nit del Foc" (Tulen yö), joka järjestetään viimeisenä iltana. Latasimme sangriaa ja grillasimme hampurilaisia ystäviemme Evan ja Peterin luona. Täydellinen lämmittely! Evan ja Peterin luona kävi ruotsalainen ystävä ja he olivat kutsuneet myös pari venäläistä ystävää, ja ilta oli oikein mukava.

Nit del foc
Peter, Eva, heidän ystävänsä Mange ja Helena pysähtyvät matkalla ilotulitukseen.

Kello 01:30 yöllä ihmisjoukot kokoontuivat Paseo de la Alamedalle katsomaan Las Fallasin viimeistä ja voimakkainta ilotulitusnäytöstä. Ruutia käytettiin yli 2,5 tonnia, ja ilotulitus kesti 20 minuuttia. Ja kyllä, se oli luultavasti voimakkain näkemämme ilotulitus. Mutta älkää luulko, että festivaali on ohi sen takia! Tämän jälkeen on tuliparaatin ja patsaiden polttamisen aika...

Nit del foc fireworks
Stort och imponerande fyrverkeri vid midnatt

Las Fallasin palava loppu

Useiden festivaalipäivien jälkeen on Cabalgata del Fuegon (tuliparaati) ja La Creman eli kaikkien näiden upeiden patsaiden polttamisen aika. Tämä tarkoittaa sitä, että 500 joskus 20-25 metriä korkeaa, puusta ja styroksista tehtyä patsasta poltetaan kapeilla kujilla keskellä kaupunkia, kun kaikki kaupungin asukkaat kerääntyvät katsomaan. Tämä tuskin olisi sallittua Ruotsissa ...

Spanien, Valencia
Kaikki parhaat vinkkimme Espanjasta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme