Menu Close

Kielimatkalle lähteminen - myös aikuisille

YHTEISTYÖSSÄ EF LANGUAGE TRAVELIN KANSSA

Lähdetkö kielimatkalle - miksi? Kun lähdin 15-vuotiaana kielimatkalle Bournemouthiin Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, minua viehätti luultavasti seikkailu, ei niinkään ajatus kielen oppimisesta. Jälkeenpäin olen kiitollinen molemmista - seikkailusta ja kielestä.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Kielimatka Englantiin

Kun olin 15-vuotias, lähdin kielimatkalle Englantiin parhaan ystäväni Johannan kanssa. Vuosi oli 1991, ja olin juuri muuttanut Skånesta Tukholmaan. Johanna asui edelleen Skånessa, joten kun lähdimme bussilla Englantiin (matkalla oli tarkoitus nähdä Pariisi) tapasimme ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Mutta todella hyviin ystäviin pidetään yhteyttä maantieteellisestä etäisyydestä huolimatta. Ja kyllä, minä ja Johanna olemme edelleen yhteydessä!

Tuolloin, vuonna 1991, oli tietenkin hyvin jännittävää matkustaa "yksin" ilman perhettä. Samaan aikaan kielimatkayhtiö oli aina paikalla kysymyksiä ja apua varten. Asuimme brittiläisen perheen kanssa ja opimme kaikenlaista mielenkiintoista, kuten miten syödään leipä- ja voivanukasta. Samalla vahingossa englannin kielen taito paranee. No, enimmäkseen kaupassa.

Språkresa
Ystäväni Johanna ja minä bussipysäkillä Skånessa ennen lähtöä, 1991.
På plats i Bournemouth
Paikan päällä Bournemouthissa
Språkresa
Minä ja kaksi italian kieltä puhuvaa matkustajaa samassa perheessä (jouduimme joskus turvautumaan viittomakieleen kommunikoidaksemme...).

Paljon kokemuksia

Sen lisäksi, että koimme erilaista kulttuuria, näimme ja teimme paljon Englannissa viettämiemme viikkojen aikana. Matkustimme junalla Lontooseen ja kävimme Stonehengessä. Fantastisen jännittävää! Nyt tämä on tietysti eons mutta kielimatkoja järjestetään edelleen. Voit lukea lisää kielimatkailu EF:ssä, joka järjestää kielimatkoja kaikenikäisille ja kaikenlaisiin maihin.

Stonehenge
Stonehenge - siistiä nähdä oikeasti!

Kielilomat aikuisille

Aikuisena kielimatkalle lähteminen on luultavasti hieman erilaista. EF järjestää kielilomat aikuisille moniin eri kohteisiin Englannista ja Australiasta Saksaan ja Japaniin. Matkojen pituus vaihtelee 1-52 viikon välillä ja niiden intensiteetti vaihtelee. Minne haluaisin mennä? Ranskaan! Ehdottomasti, ilman muuta.

Opiskelin ranskaa neljä vuotta koulussa ja onnistuin jotenkin oppimaan ääntämisen. Ymmärtäminen on hieman huonompaa. Voin lukea ääneen kirjasta, mutta en ymmärrä. Mutta se saa minut turhautumaan ja nälkäiseksi. Ranska on niin kaunis kieli!

Frankrikes västkust
Ranskan länsirannikko
En dag i Nice
Nizza, Ranska

Kieli on avainasemassa

Peter ei ole aivan samaa mieltä kanssani siitä, että ranska on kaikkein houkuttelevin, mutta kun luin hänelle maat, joihin voi lähteä kielimatkalle, hän sanoi: "Jos olisin tänään 15-vuotias, haluaisin lähteä kielimatkalle. kaikki nämä matkat". Sitä ei aina tajua 15-vuotiaana, mutta kielten oppiminen on avainasemassa.

En tietenkään oppinut englantia pelkästään kielimatkan ansiosta, mutta se auttoi purkamaan joitakin esteitä, mikä helpotti myöhemmin. Nykyään olen siitä kiitollinen, sillä nyt käytän englantia koko ajan sekä töissä että matkoilla. Ainoa asia, jota toivon nyt, on, että osaisin puhua muutamaa muuta tärkeää kieltä, kuten saksaa, ranskaa tai espanjaa (mieluiten ranskaa).

Millaisia kokemuksia sinulla on kielimatkoista? Oletko ollut kielimatkalla nuorena ... tai aikuisena? Tai ovatko lapsesi olleet kielimatkalla? Miten se on vaikuttanut sinuun/lapsiisi?

Att lära sig ett nytt språk
Kuva: Pixabay

Tilaa uutiskirjeemme