Menu Close

Ranskan, espanjan tai italian opiskelu kielilomalla

Yhteistyössä Ef Language Travelin kanssa

Ajoittain meillä on ollut halu oppia ranskaa, espanjaa tai italiaa. Etelä-Euroopassa matkustaessa olisi mukavaa päästä käsiksi paikalliseen kieleen sen sijaan, että joutuisi kamppailemaan englannin kielen kanssa, joka ei aina onnistu niin hyvin kuin toivoisi.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Miksi opetella toinen kieli?

Useimmille ihmisille tärkein kieli on nykyään epäilemättä englanti. Englannilla pärjää useimmissa maailman kolkissa, mutta silti on paljon tilanteita, joissa tuntuu, että paikallisen kielen osaamisesta olisi ollut hyötyä ja että se olisi ollut mukavaa. Olemme matkustaneet paljon Etelä-Euroopassa, ja joka kerta toivomme, että osaisimme hieman paremmin ranskaa, espanjaa tai italiaa.

Vaikka kielet ovat mielestämme varsin hauskoja, uuden kielen oppiminen on kova haaste. Parasta on tietysti olla maassa, jossa voi opiskella ja harjoitella samanaikaisesti. Yksi tapa tehdä tämä on lähteä kielimatka ja kyllä, kielimatkoja Ranskaan, Espanjaan ja Italiaan on tarjolla (sekä nuorille että aikuisille)!

Gardasjön surfing
Opiskeletko italian kieltä kielimatkalla auringonoton ja uinnin ohessa?

Ranskalainen?

Minä (Helena) opiskelin ranskaa koulussa 7. luokan ja 1. luokan välisenä aikana ja osaan sanoa sellaisia asioita kuin "Je m'appelle Hélène est je suis 13 ans" (Nimeni on Helena ja olen 13-vuotias) ja embouteillage (liikenneruuhka). Jälkimmäinen sana oli sanastossa, ja opettajamme sanoi, ettei meidän tarvinnut opetella kyseistä sanaa, joten mikä se oli? single sana, joka jäi mieleen? Joo, tajusit sen...

En osaa puhua ranskaa, mutta ääntäminen on minulle melko mukava (syytän yleensä skandinaavista r:ää, jonka voin poimia lapsuudesta) ja hieman tuntuu on kuin ranska olisi siellä odottamassa heräämistä. Ranskan kielen oppimisen etuna on, että kieltä puhutaan Ranskan lisäksi suuressa osassa Afrikkaa sekä osassa Belgiaa, Sveitsiä ja Kanadaa.

Språkresor till Cannes i Frankrike
Cannes on kaunis kaupunki, jossa on mahtavia luksusjahteja.

Espanjaksi?

Opiskelin myös espanjaa lukion ensimmäisen ja kolmannen vuoden välillä. Kun valitsin jonkin kielen pois saadakseni enemmän taideopetusta, ranska jäi itse asiassa vähemmälle huomiolle. Ranska on niin kaunista, mutta espanja tuntui vähän helpommalta.

Valitettavasti minäkään en puhu espanjaa, mutta vuosien ranskan ja espanjan opintojeni ansiosta ymmärrän silti paljon, enkä vähiten ruokalistojen, kylttien ja muiden vastaavien asioiden lukemisessa. Espanjaa on myös erittäin hyvä osata, jos haluaa matkustaa Etelä-Amerikkaan. Aloitimme kerran jopa iltakurssin, mutta sitten tuli muita asioita väliin ...

Blomsterparad
Espanjassa on tarjolla kielimatkoja Madridiin, Barcelonaan ja Malagaan.

Italialainen?

Kolmas romaaninen kieli, joka on tietysti suosittu opiskeltava, on italia. Italiassa on romanttinen tunnelma, ja monet ihmiset voivat kuvitella kävelevänsä Rooman tai Venetsian kaduilla samalla kun harjoittelevat jäätelön tilaamista italiaksi... Ja muista, että sinun ei tarvitse osata kieltä sujuvasti hyötyäkseen siitä. Pienellä, pienellä kielitaidolla pääsee monta kertaa pitkälle!

Italienska på språkresa

Puhutko ranskaa, espanjaa tai italiaa? Kumman kielen haluaisit eniten oppia?

Tilaa uutiskirjeemme