Menu Close

Eisriesenwelt Itävallassa - maailman suurin jääluola

Kävimme juuri Itävallassa Eisriesenweltissä - maailman suurimmassa jääluolassa! Useat lukijat kertoivat meille tästä erikoisesta luolasta, emmekä tietenkään halunneet jättää sitä väliin. Voimme sanoa, että se oli oikea päätös. Tämä on hyvin erityinen luola!

Itävallan Eisriesenweltiin

Saatuamme vihjeen Eisriesenweltin jääluolasta emme voineet antaa asian olla. Kuinka jännittävältä se kuulosti? Luola sijaitsee Werfenissä, noin 40 minuutin ajomatkan päässä Salzburgista etelään. Parkkeerasimme matkailuauton lipunmyyntipisteeseen, otimme shuttle-bussin mutkittelevien teiden kautta ylös ja aloitimme vaelluksen ylös... Soooo kaunista!

Eisriesenwelt
Näkymä matkalla ylöspäin

Köysirata ... jälleen

Jos luit eilisen postauksen, joka käsitteli matkustamista köysirata Untersbergin huipulletiedät, että minä (Helena) en ole kovinkaan ihastunut köysiratalaitteisiin (lue: kauhuissani). Mutta häpeä sille, joka luovuttaa! Nyt oli taas aika. Tämä köysirata oli onneksi hieman mukavampi. Tai ehkä olen jo tottunut siihen ...?

Linbana till isgrotta
Köysirata kohti jääluolaa

Jatketaan vaellusta kohti jääluolaa

Kun köysirata oli pysähtynyt (asemalle, jossa oli ravintola ja käymälät), jatkoimme vaellusta ylöspäin. Ja se muuttui vain kauniimmaksi ja kauniimmaksi. Tämä ympäristö tuntuu lähes epätodelliselta!

Världens största isgrotta
Ice cave Österrike
vandra i alper
Österrike
Freedomtravel isgrotta
Besöka isgrotta i österrike

Maailman suurin jääluola Itävallassa

Eisriesenwelt-jääluola on labyrintti, jonka kokonaispituus on yli 42 (!) kilometriä. Matkailijana käyt läpi vain pienen, pienen osan siitä, mutta kävelet silti 134 metriä kiemurtelevia portaita ylöspäin.

På väg in i grottan!
Mennään luolaan!

Jotkut salit ovat niin suuria, että niihin mahtuisi jumbojetti, ja kaikkialla luolassa on jäätä, jääjärviä, jäämuodostelmia ja valtavia jääpylväitä. Monin paikoin jään paksuus on 25 metriä (!). Kuvien ottaminen luolan sisällä oli ehdottomasti kielletty, joten meidän on sen sijaan näytettävä kuvia jääjärveltä. verkkosivusto.

Eisriesenwelt i Österrike
Kuva: Eisriesenwelt

Salzburgilainen luontoharrastaja ja tutkimusmatkailija Anton von Posselt-Czorich löysi jääluolan vuonna 1879, mutta vaikka hän julkaisi siitä artikkelin, se unohtui pian. Vasta vuonna 1913 luolatutkija Alexander von Mörk kiinnostui luolasta ja teki sen tunnetuksi maailmalle. Jo vuonna 1920 tänne alkoi saapua turisteja, mutta sinne oli kuljettava kävellen. koko matkan jalaneikä portaitakaan ollut. Nykyään on paljon helpompaa käydä luolassa!

Isgrotta
Kuva: Eisriesenwelt

Kuka voi vierailla jääluolassa?

Luolan sisällä kiipeät 134 metriä portaita, jotka ovat 40-kerroksisen rakennuksen korkuiset. Vaellus ei ole vaikea eikä kovin nopea, mutta jokainen arvioi itse, mihin pystyy. Tietojen mukaan vakavasti kävelyvaikeuksista kärsiviä ja sydänvaivoista kärsiviä ei suositella käymään luolassa.

Vanhemmat voivat itse päättää, sopiiko luolavierailu heidän lapsilleen, mutta on todettu, että vierailu ei useinkaan sovi alle 3-4-vuotiaille lapsille. Jos lapset tulevat, heidän on pukeuduttava lämpimästi, myös pipo ja lapaset. Luola on avoinna eläimille, mutta vierailua ei suositella portaiden suuren määrän vuoksi.

Nyhetsbrev
Ice cave Austria
Kuva: Eisriesenwelt

Mitä pitää laittaa päälle/ottaa mukaan?

Jääluolalle on suhteellisen pitkä ylämäki, joten käytä parhaita vaelluskenkiäsi! Luolan sisällä on 0 astetta pakkasta, ja olet siellä 60-70 minuuttia, joten ota mukaan lämpimät vaatteet.

Valokuvaus on luolassa kielletty, mutta sinun kannattaa ottaa kamera/kännykkä mukaasi, jotta voit tallentaa upeat näkymät matkan varrella luolaan! Asemalla, jossa köysirata pysähtyy, on pieni ruokapalvelu. Kannattaa silti ottaa mukaan juotavaa ja eväspaketti tai nopeaa energiaa.

WIFI.se
Kläder i isgrotta

Pääsy Eisriesenweltiin Itävallassa

Jääluola sijaitsee osoitteessa Eishöhlenstrasse 30 Werfenissä, Salzburgin eteläpuolella. Voit ajaa tänne omalla autollasi tai matkailuautolla tai osallistua järjestetylle retkelle. Saavut ensin suurelle parkkipaikalle, jonne voit jättää autosi/asuntovaunusi ja ottaa bussikuljetuksen lähemmäs luolaa.

On myös mahdollista ajaa samaa reittiä kuin sukkulabussi, mutta varaudu jyrkkiin ja mutkaisiin teihin. Kun bussi pysähtyy, edessä on pieni vaellus, sitten köysirata ja taas vaellus. Sitten saavut fantastiseen luolaan!

Världens största isgrotta
Maailman suurimman jääluolan sisäänkäynnillä
Vi tittar ut från Eisriesenwelt i Österrike
Itävallan Eisriesenweltistä katsottuna
Freedomtravel
Tervehdys Helenalta ja Peteriltä, FREEDOMtravelilta

Elokuva maailman suurimmasta jääluolasta

Peter on koonnut elokuvan Eisriesenweltistä, maailman suurimmasta jääluolasta. Älä missaa katsoa sitä!

Tilaa uutiskirjeemme