Menu Close

Verbier Sveitsissä - 12 nähtävää ja tehtävää Verbierissä

Verbier... Sveitsin Alpit ovat jotakin aivan erityistä, ja on mahdotonta sanoa, miksi. Kävin patikoimassa muutaman päivän ja se on vain wau! Seuraa mukana ja näytän sinulle miksi.

Kaunis Verbier Sveitsissä

Sveitsissä sijaitseva Verbier on hyvin tunnettu lukuisista laskettelurinteistään talvella. Se on tunnettu ennen kaikkea rinteistään, ja siellä on yksi Euroopan jyrkimmistä rinteistä. Viimeksi elokuussa 2019 Verbier nimettiin toista kertaa Sveitsin parhaaksi hiihtokeskukseksi. Minä (Peter) sain kutsun kokea ja kirjoittaa Verbieristä syyskuussa 2019 keskittyen patikointiin, maastopyöräilyyn, ruokaan ja luonnon kokemiseen ilman lunta. Katsoin internetistä ja ajattelin Ingemar Stenmarkin tavoin ... "Heidän on vain mentävä".

Missä Verbier sijaitsee?

Verbier sijaitsee Sveitsin lounaisosassa Bagnesin kunnassa. Sveitsissä kantonit ovat maakuntia tai osavaltioita, ja Verbier kuuluu Valais'n maakuntaan. Alueella on yli 800 kilometriä maastopyöräilyreittejä ja 950 kilometriä vaellusreittejä, joten valikoima on valtava.

1. Mauvoisinin padon innoittamana

Lento Arlandasta lähti klo 06.30, ja olin paikalla ja laskeuduin klo 08.40. Nyt minulla oli tunti aikaa seuraavaan lentoon, mutta se oli paljon enemmän. KLM:ssä oli lakko ja lentoni myöhästyi 8 tuntia. Nyt minulla on ikävä upeaa patoa, jonne olin suunnitellut vieväni droneeni ylös ja ottavani kuvia. Mauvosinin pato rakennettiin vuosina 1951-1958, ja se on Euroopan korkein pato. Se näyttää aivan maagiselta, ja siellä minä olin Schipholissa Hollannissa odottamassa lentoani hyvä olut ja kyynel silmässä.

Verbier
Vaelluksia Mauvoisinin ja Bonatchiessen ympäristössä sekä kuvia Mauvoisinin padosta ja Giétrozin jäätiköstä.

2. Nauti Alppimökki Brunet

Lentoni lähti klo 15.00 ja laskeutui Geneveen klo 16.30. Sieltä minun piti mennä junalla, joka kestää 2 tuntia ja 10 minuuttia, ja menin Martignyyn, josta taksi haki minut. Pääsin Saabin kyytiin, haha, ja taksikuski rakasti autoaan (mikä tekee ylpeäksi ruotsalaisesta). Matka kesti 50 minuuttia suoraan 2103 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle hullun kauniita mutkaisia teitä pitkin mökille, jossa nukkuisimme.

Verbier

Alkaa tulla pimeää, enkä välitä pakkaamisesta, kun saavumme, koska valokuvaus on etusijalla, ja se on mielettömän kaunista.

Verbier

Juoksen kuin pieni lapsi ja otan kuvia isosta mökistä ja kahdesta pienestä vajasta ja kaikesta ympäröivästä luonnosta, aivan kuin en koskaan enää kokisi tätä. Lehmät soittavat virettään kellot kaulassaan ja vuorten huipuilla näkyy lunta. Tule ... tämä on todella kaunista!

Verbier

Menen sisään ja valitsen jotain syötävää, ja se on juustofondue ja olut. Tutustun naisoppaaseen, joka on käynyt täällä 50 vuotta (aloitti 15-vuotiaana) ja kahteen ranskalaiseen valokuvaajaan. Ilma on todella ohutta ja minulta puuttuu happea, mutta nukahdan lähes koko päivän valvomisen jälkeen klo 23.00.

3. Kävele Passerelle de Seryn riippusillan yli.

Herätys kello 06.00 katsomaan aamuaurinkoa Sveitsin Alppien yllä. Valokuvasin tunnin ajan ja sitten aamiaista ennen kuin pakkasin hitaasti tavarani ja lähdin klo 08.00. Kaikkialla helikopterit tulevat ja toimittavat ruokaa eri paikkoihin Verbierin ympärillä. Tänään patikoimme ensin 5-6 tuntia ylös Corbassieren jäätikölle, 550 metrin nousu, ja sitten suoraan alas kolme tuntia. Ohitamme matkalla myös kaksi riippusiltaa, ja kaikki näyttää todella upealta.

Nyhetsbrev
Verbier

Tunnin kävelyn jälkeen ensimmäinen riippusilta (Passerelle de Sery) oli noin 25 metriä pitkä. Tähän mennessä olimme nousseet noin 100 metriä korkeammalle, ja kävely oli varsin mukavaa ja uskomattoman kaunista.

Schweiz

4. Vaella dramaattisen Passerelle de Corbassieren riippusillan yli.

Kolme tuntia useiden jyrkkien liitosten kanssa, ja minulle se oli raskasta. Olen käyttänyt kortisonia vuoden ajan outoon tulehdukseen ja lihonut 15 kiloa, mihin en ole tottunut, ja se todella tuntui kehossani. Opas oli loistava ja otti hitaammin ja jos lepää useammin ja keskittyy hengitykseen, niin lopulta nousee ylös.

WIFI.se
Corbassiere Glacier

Kävelemme purojen, lampaiden ja korkeiden vuorten ympärillä, ja yhtäkkiä kaikki vihreä katoaa. Olemme päässeet jäätikölle ja olemme Corbassiere-sillalla, joka vie meidät 190 metriä 70 metriä syvän jäätikön yli ja sinne, missä syömme lounaan. Tämä on todella hieno riippusilta, ja se keikkuu hyvin, kun ylitämme sen.

Passerelle de Corbassiere

5. Jäätikkö La Cabane FXB Panossiere kiehtoi minua

Vielä 1 h 30 min kuluttua olemme saapuneet upeaan paikkaan 2641 metriä merenpinnan yläpuolella. Täällä on ravintola, josta on mielettömän kaunis näkymä koko jäätikölle ja vuorille Grand Combin 4314 metriä merenpinnan yläpuolella on se, jonka näemme suoraan edessä ja joka on alueen korkein.

Grand Combin

Petit Combin, Corbassiere Combin ja Tournedos Blancin huippu jne. Kaikissa näissä mökeissä/ravintoloissa voit nukkua ja syödä. Meillä oli ihana sää ja otin ison vahvan, ihanan keiton leivän ja juuston kanssa ja hitto miten hyvältä se maistui, ja näkymä siihen.

6. Tutustu ihanaan Fionnayhin Verbierissä

Oli aika laskeutua alas, ja ensimmäiset kaksi tuntia olivat ihanaa kävelyä, jossa oli juuri sopiva määrä alamäkeä. Täällä on paljon marmotteja, ja kun kuulee niiden laulua, luulee, että ne ovat lintuja.

Verbier

Sen jälkeen tuli jyrkkyyttä koko tunnin ajan. Tuntui siltä, että jos en hillitsisi itseäni, saavuttaisin 50 kilometriä tunnissa. Se oli myös kivinen, mutkainen, koska alas ei voi mennä suoraan, ja 30 minuutin kuluttua pyysin lepoa. Reidet tärisivät, enkä luottanut siihen, että pystyisin pidättelemään itseäni. Viimeinen puolituntinen oli todella rankka, ja reisiini sattui 7 päivää sen jälkeen, kun tulin kotiin, haha. Pääsimme alas Fionnayhin ja jalkani tärisivät, mutta mikä matka ja mikä ihana päivä.

7. Ota kyyti Le Chablesta

Opas jätti minut Verbierin alapuolella sijaitsevaan Le Chable -nimiseen kaupunkiin, koska sinne tullaan junalla, kun matkustetaan Verbieriin ja Verbieristä. Sieltä hissi vie Verbieriin tai jos sinulla on auto, päädyt hissin viereen. Hissin ja junan vieressä on myös matkailutoimisto, ja täältä hain matkalaukkuni, jota en voinut ottaa mukaan vaellukselle. Hissiin ja niin edelleen.

Verbier och Le Chable

8. Kävelyretki Verbierissä

On siistiä mennä kaupunkiin, jossa asut, ja Verbier ei ole kovin suuri, mutta useimmat asiat ovat hyvin lähellä. Hotellini Bristol oli 5 minuutin päässä hissistä ja sieltä oli upeat näkymät Alpeille.

Pakkaus kasaan ja illalliselle, jossa oli kevyttä salaattia ja kanttarelleja perunapohjalla, ja testasin uutta viiniä (Ned noir), joka oli todella hyvää. Sulatejuustoa ei voi syödä joka päivä, vaikka se onkin hyvää. Takaisin hotellille ja purkamaan kamerat, videot ja kaikki mukana olleet vempaimet.

Sallad
Kantareller

9. Kiipeä Pierre Avoin vuorenhuipulle.

Uusi aamu ja uudet haasteet. Hae sähköinen maastopyörä keskeltä kaupunkia ja pyöräilemme 1 tunti 30 minuuttia ylös toiselle vuorelle tietysti. Sähköpyörällä on todella helppo nousta ylös ja aamusta tulee mukava. Kun parkkeeraamme pyörät, tulee sumu.

Verbier

Meillä on vielä 45 minuuttia aikaa nousta suoraan ylös Pierre Avoi -vuoren huipulle 2472 metriä merenpinnan yläpuolelle. Nyt alkaa taas olla vaikeaa ja happi alkaa loppua, mutta ponnistelen ja nousu on hyvin jyrkkää.

Verbier
Menemme ylöspäin, ja näettekö ristin vasemmassa yläkulmassa? Sinne me menemme!

Ylös noustessa pitäisi olla 360 asteen näköala, mutta sumu on tänään kiusannut meitä, mutta koko Rhônen laakso on silti viileä.

Verbier
Verbier
Siellä minä olen huipulla ja katselen lennokkiani sumussa.

Kun pyöräilimme takaisin, söimme lounaan kuuluisassa "La Croix de Coeur" -nimisessä paikassa 2174 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella, ja siellä söimme toisen keiton leivän kanssa ja ison vahvan.

10. Uusien oluiden maistelu V Bierin panimossa

Verbier

Kaupungin keskustassa on pienpanimo/ravintola/liikuntakeskus, johon minut kutsuttiin maistelemaan olutta. Kaveri, joka kätteli, oli ruotsalainen, joten oli paljon puhuttavaa. V Beer Brewery.

Verbier

IPA oli parasta, ja juttelimme niin paljon, että kadotin ajan ravintolaan, jonne olin menossa syömään. Ilmeisesti kyseessä oli kuuluisa kokki, mutta saavuin tunnin myöhässä ja hän oli sulkenut ovensa. Näin se voi mennä ja se oli sipsejä ja viiniä hotellin minibaarista ... aina jotain!

Verbier

11. Kokeile Raclettea kuuluisassa Laitere de Verbierin juustotehtaassa.

Viimeisenä päivänä ennen kotiinlähtöä vierailtiin myös kaupungin kuuluisassa juustotehtaassa. No 1 Raclette ja opastettu kierros tuotannossa. Nämä olivat todella mukavia tyyppejä ... Isä on Roger ja poika on Marc, jolla on perheyritys ja joka on voittanut "Swiss Cheese Avards" -kilpailun monta kertaa.

Verbier

Ostin Raclette-juustoa ja Gruyere-juustoa kotiinviemisiksi, ja kaupan ulkopuolella on iso automaatti, jossa on kaikki fonduen valmistukseen tarvittavat tuotteet, jos sitä ajattelee illalla, kun se on kiinni, haha.

Verbier

12. Osallistu "Verbierin äärettömän leikkikentän" VIP-passiin.

Saat kortin, kun kirjaudut hotelliin, ja se sisältää 45 fantastista tarjousta 1. kesäkuuta ja 27. lokakuuta välisenä aikana. Kortti on voimassa niin monta päivää kuin olet kirjautunut hotelliin. Monet niistä ovat ilmaisia, ja monissa on 50 %-alennus.

Joitakin vinkkejä Verbieristä

 • Näe 3330 metrin korkeudessa sijaitseva kaunis Mont Fort, jonne hissillä pääsee ylös asti.
 • Louvie Lake on idyllinen alppijärvi 2213 metrin korkeudessa Fionnayn yläpuolella.
 • Suone von Levron on koko perheen vaellusreitti.
 • Heinäkuun puolivälistä alkaen järjestetään klassisen musiikin festivaali.

Lentovinkkejä paluumatkalta

Tavanomaisen hektisen matkan jälkeen ihminen on haavoittuvainen saadakseen rentoutua. Saavuin Geneven lentokentälle, ja minulle ilmoitettiin, että voin ostaa business-luokan lipun Pariisista Tukholmaan 1200 sekillä. Sain Pariisin lentokentällä myös loungen, jossa on kaikki palvelut, joita liikemiehet haluavat, eikö niin? Pohjalla oli kylmä ja kaikki tungeksivat saadakseen osan maksamastaan luksuksesta. Tämä tuntui selvästi ylimainostetulta!

Verbier

Helvetin väsyneenä ja energian puutteessa menin istumaan paikalle 1A, eikä kapteenia pääse lähemmäs kuin 1A. Kone on Boeing A-320, ja edessä istuminen on pahinta, mitä voi tehdä. Sinulla on seinä edessäsi ja se on todella paska istuin, jossa on vielä huonompi jalkatila kuin koko koneen kaikissa istuimissa. Älä koskaan osta ensimmäisiä paikkoja pienessä lentokoneessa! Hieno kansio, jossa on siistiä ruokaa, joka ei maistu miltään... Katso, mitä saat rahoillesi, äläkä tyydy johonkin, joka näyttää hyvältä. Tämä on vain pieni vinkki Freedomtravel.se-sivustolta.

Verbier

Katso lisää naapurustossa

 • Vuorten toisella puolella on Nendaz, jossa on sama hissijärjestelmä ja jossa olemme käyneet aiemmin. Täältä voit lukea tämä retki.
 • Olemme myös vierailleet viehättävässä Zermatt joka sijaitsee hieman Verbierin eteläpuolella.

Yhteenveto

Riittääkö se, että kirjoitan wow! No... se on näin tai vähän näin. Verbier voi olla mahtava hiihtokohde, mutta heillä on mielettömän kaunis paikka kesällä. Se on vielä kauniimpi, kun lumi on kadonnut ja täydellinen pitkä viikonloppu (4-5 päivää) retkeilyä ja rentoutumista. Kuten tiedämme, Sveitsissä on kallista, mutta kesällä saat monia alennuksia, ja kun olet ollut tässä upeassa dramaattisessa luonnossa, haluat lisää etkä unohda sitä koskaan.

Elokuva Verbieristä

Tässä on elokuva kauniista Verbieristä Sveitsistä!

Tietoja Verbier

 • Maa: Sveitsi
 • Sijainti: Yksi Euroopan kuuluisimmista hiihtokeskuksista.
 • Oli: 1503 metriä merenpinnan yläpuolella ja 1200 kilometrin päässä Genevestä.
 • Tunnetaan seuraavista: Neljä laaksoa, 67 hiihtohissiä ja 107 laskettelurataa.
 • Paras jälkihoito: Pub Mont Fort
 • Kielet: ranska
 • Valuutta: Schweizerfranc
 • Hintatila: Kalliimpi kuin Ruotsi
 • Asukkaat: 22 000
 • Korkein kohta: Mont Fort 3330 metriä merenpinnan yläpuolella
 • Liikkuminen: Bussi, maastopyörä tai hissit
 • Aikaero: Ei mitään
 • Hätänumero: 112
 • uskonto: Kristinusko
 • El: Kuten Ruotsi
 • Vesi: Juomakelpoinen
 • MatkailutoimistoRoute de Verbier Asema 61

matkustaminen verbieriin

 • Lento: Arlandasta välilasku Schipholeen tai Pariisiin ja edelleen Geneveen.
 • Junat: Junat ovat Sveitsin parasta antia, ja ne yhdistävät maan joka puolelle, ja se on uskomattoman kaunis. Ota juna Genevestä Le Chableen tai Martignyyn, joka kestää 2 tuntia ja 30 minuuttia.

Tilaa uutiskirjeemme