Menu Close

Wassbackenin leirintäalue - ja Tåtorpin lukko

Wassbackensin leirintäalue Törebodassa sijaitsee upealla paikalla Götan kanavan varrella. Kanava kulkee aivan leirintäalueen vieressä, ja voit pysäköidä matkailuautosi niin, että näet ohi ajavat tai vierassatamaan ajavat veneet. Halutessasi voit pyöräillä Tåtorpin sululle.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Wassbackenin leirintäalue

Useat lukijat kertoivat meille Wassbackensin leirintäalueesta Törebodassa, mikä sai meidät uteliaiksi. Saavuimme paikalle aikaisin aamulla, jotta meillä olisi mahdollisuus saada paikka, mutta emme olleet päättäneet jäädä. Ajattelimme "katsotaan miltä tuntuu". Heti kun rullailimme sisään, tiesimme, että jäämme tänne!

Wassbackens camping

Wassbackensin leirintäalue sijaitsee kilometri Törebodasta etelään Västergötlandissa, Götan kanavan sillan luona Vassbackenissa.

Matkalla Wassbackenin leirintäalueelle - Beatebergin kirkko

Ennen vierailua Wassbackenin leirintäalueella olimme käyneet Forsvikin myllyllä ja Karlsborgin linnoituksessa. Ajoimme pieniä teitä pitkin metsiä ja maaseutua, ja yhtäkkiä näkyviin ilmestyi upea kirkko.

Beatebergin kirkko on kuusikulmainen keskuskirkko, joka rakennettiin vuosina 1877-1880 arkkitehti Emil Viktor Langletin suunnitelmien mukaan. Keskuskirkoissa on yhtä pitkät ristikirkot, ja ne voivat olla pyöreitä tai monikulmaisia. Eikö tämä kirkko olekin kaunis?

Beatebergs kyrka

Wassbackenin leirintäalueella

Pientä pientä pyörimistä pienillä teillä jälkeen saavuimme Wassbackensin leirintäalueelle Törebodassa. Täällä on 60 leirintäaluetta ja monet niistä sijaitsevat kauniisti kanavan varrella. Götan kanava go aivan leirintäalueelle, ja kun olet pysäköinyt, voit istua ja katsella ohi kulkevia tai mahdollisesti vierassatamaan telakoituvia veneitä.

Voit majoittua hostelleissa (suljettu vuonna 2020) tai mökeissä, ja alueella on kahvila ja ravintola. Voit myös vuokrata esimerkiksi kanootin tai polkupyörän.

Ymmärrämme, että monet ihmiset ovat puhuneet paljon tästä leirintäalueesta. Täällä on kaikki palvelut, joita yleensä on leirintäalueella, mutta ilmapiiri on paljon rauhallisempi kuin monilla suurilla leirintäalueilla. Tämä on todella fantastinen paikka!

Wasstorps camping

Pyöräretki Tåtorpiin

Saapuessamme sää oli suhteellisen mukava, mutta sade oli tulossa, joten kiirehdimme ulos autosta. sähköpyörämme. Pyöräilimme kanavaa pitkin Tåtorpin sululle, joka on noin 5 kilometrin matka kumpaankin suuntaan.

Matkan varrella voit katsella ja vilkuttaa kaikille kohtaamillesi veneille. Halutessasi voit ylittää Lanthöjdenin pienelle keinotekoiselle saarelle, jossa on 1820-luvulta peräisin oleva obeliski, joka merkitsee kanavan korkeinta kohtaa 91,5 metrissä.

Mitä Peter tekee täällä? Hän ajatteli, että meidän pitäisi ottaa selfie itsestämme ja pyöristä kanavan varrella. Hänen mielestään selfie-tikusta ei tullut hyvää jälkeä, joten hän halusi videon, jossa "pyöräilemme" kameran ohi. Sitten pitää olla luova! Tässä Peter ripustaa matkapuhelimensa ja selfiekeppinsä ...

WIFI.se
Cykeltur från Wassbackens camping till Tåtorp

Tässä on tulos. Aika hyvä, eikö? Elokuva tulee myöhemmin. Götan kanavasta tulee kokonainen elokuva, jonka näytämme "kokoelmapostissa", kun palaamme matkalta kotiin. Pietari näyttää sen myös kanavamme Vimeossa, johon hän on kerännyt kaikki elokuvat.

Cykeltur från Wassbackens camping till Tåtorp

Tåtorpin lukko

Tåtorpin sulku valmistui vuonna 1814, mutta se rakennettiin uudelleen vuonna 1848, koska muuraus oli siirtynyt. Tåtorpin ja Lanthöjdenin välistä osuutta kutsutaan Bergin kanavaksi. Tällä 3,5 kilometrin pituisella osuudella kanavan rakentajat joutuivat räjäyttämään tiensä kallioperän läpi. Kanavan rakentaminen kesti seitsemän vuotta, ja työstä vastasi pääasiassa Skaraborgin rykmentti.

Slussen i Tåtorp

Nykyään Tåtorpissa on pieni kahvila ja hostelli. Siellä on myös yksinkertainen pieni parkkipaikka, jossa ei ole sähköä. Pyöräilimme ulos sorapäällysteiselle pienelle laiturille, jossa on venelaiturit, ja katselimme hienoja näkymiä. Sitten pyöräilimme takaisin ... mudassa ja sateessa. Olimme niinooo mutaisia, kun saavuimme perille. Meidän olisi pitänyt ottaa kuva, mutta olimme... täyteen miehitetty pyörien ja läpimärkien vaatteidemme pesusta!

Katso lisää naapurustossa

Ei kaukana Wassbackenin leirintäalueesta löydät Törebodan, jossa on Ruotsin pienin säännöllinen lautta., ja Hajstorpissa, jossa on mukava katsella lietteitä. Se ei myöskään ole kaukana Forsvikin mylly tai Karlsborgin linnoitus. Voit myös valita vierailla kauniissa Tivedenin kansallispuistossa jos haluatte.

Karlsborgs fästning
Karlsborgin linnoitus
göra i Västergötland
Kaikki parhaat vinkkimme lomalle Västergötlandissa

Pidimme todella Wassbackensin leirintäalueesta! Täällä voit nauttia leirintäalueen ylellisyydestä rauhallisessa ympäristössä. Oletko sinäkin käynyt täällä tai Tåtorpin lukolla?

Tietoja Wassbackenin leirintäalueesta

 • Leirintäalueet: 60 paikkaa matkailuautoille, asuntovaunuille tai teltoille.
 • Mökit ja hostellit: Hytit wc:llä ja suihkulla tai ilman ja majoitus "tynnyreissä". Normaalisti on myös hostelleja, mutta ne on suljettu vuonna 2020 pandemian vuoksi.
 • Palvelu: Huoltokeskus, jossa on käymälät ja suihkut, tankkauspisteet, kahvila, ravintola jne.
 • Aukioloajat: Leirintäalue on avoinna 24. huhtikuuta - 27. syyskuuta (2020). Kahvilan, ravintolan ja vastaanoton aukioloajat, katso leirintäalueen verkkosivut.
 • Hinnat: Sesonkiaikana 285 kruunua/päivä sähköllä varustetulle kanavan rannalla sijaitsevalle tontille, muille tonteille 275 kruunua sähköllä ja 215 kruunua ilman sähköä (2020). Matalasesonki 230 SEK sähköllä ja 170 SEK ilman sähköä (2020). Mökit 500-800 SEK/päivä (2020).

Nähtävää ja koettavaa Wassbackensin leirintäalueella

 • Ruokapalvelu: Kahvila ja ravintola, jossa tarjoillaan aamiaista, lounasta, pääruokia, viiniä ja olutta, jäätelöä ja leivonnaisia.
 • Toiminta: Kylpylä- ja pyöräilytarjonta, polkupyörävuokraus, rapukalastus, melonta, polkuvene ja minigolf.
 • Tapahtumat: Erilaiset tapahtumat, kuten juhannusjuhlat ja musiikkitapahtumat. Katso kalenteri leirintäalueen verkkosivuilta.
 • Lue lisää: Lisätietoja on osoitteessa leirintäalueen verkkosivusto.

Faktoja Tåtorpin lukosta

 • Kasteenimi: Daniel Thunberg (joka teki ensimmäisen piirustuksen Götan kanavasta).
 • Rakennusvuosi: 1814 (muutettu vuonna 1848).
 • Pudotuskorkeus: 0,2 metriä
 • Tekniset tiedot: Säätösulku, joka säätelee kanavan ja Viken-järven välistä vedenkorkeutta. Ainoa käsikäyttöinen sulku Västgötan puolella.
 • Palvelu: Tåtorpin kahvila ja Logi sekä asuntovaunualue matkailuautoille.

Wassbackenin leirintäalueen löytäminen

 • Auto: Leirintäalue sijaitsee kilometrejä Törebodasta etelään Götan kanavan sillan kohdalla Vassbackenissa. Seuraa tien 200 opasteita Fägren kohdalla.

Tilaa uutiskirjeemme