Menu Close

Limassolin venesatama Kyproksella - ja ravintola Kipriakonissa

Limassolin venesatama on Limassolin satama Kyproksella, ja se koostuu sekä vanhasta satamasta että uudemmasta osasta, jossa on suuria purjevenejä. Ensimmäisenä päivänä Kyproksella söimme täällä upean lounaan Kipriakon-ravintolassa.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Limassolin venesatama

Limassolin venesatama on huomattavasti suurempi kuin se osa vanhaa satamaa, jossa kuvasimme. Joka tapauksessa, tänne päädyimme, kun aloimme tutustua Kyprokseen. Hyväksi ensitapaamiseksi osoittautuisi!

Limassol Marina

Limassolin venesatama sijaitsee Limassolin kaupungissa, Kyproksen eteläosassa.

Lounas Kipriakon-ravintolassa

Olemme Kyproksella lehdistömatkalla yhdessä lähes kymmenen matkakirjoittajan ryhmän kanssa. Ensimmäisenä päivänä koko ryhmä lounasti Kipriakon-ravintolassa, joka sijaitsee vanhassa satamassa Limassolin venesatamassa. Tämä osoittautui todella viihtyisäksi ja mukavaksi paikaksi, jossa voi syödä perinteistä kreikkalaista ja kreikkalaista ruokaa. Kyproslainen ruoka.

Aloitimme lounaan meze- eli pienillä ruokalajeilla. Pöydässä oli jaettavaksi kreikkalaisia salaatteja (klassisia, mutta kapriksilla höystettyjä), leipää, halloumia ja mielenkiintoinen sianlihasta valmistettu makkara, joka sai tumman värin punaviinimarinadista. Erittäin maukasta!

Pääruoaksi jokainen pöydässä istuva valitsi hieman erilaisia ruokia. Peter valitsi klassisen moussakan, joka maistui hänen mielestään erittäin hyvältä.

Moussaka på restaurang Kipriakon i Limassol Marina

Minä (Helena) valitsin "baked pasta", joka on perinteinen kyproslainen ruokalaji, jossa on jauhettua sianlihaa, pastaa ja bechamel-kastiketta ja joka kypsennetään uunissa. Erittäin hyvää ja erittäin täyttävää!

Bakad pasta på restaurang Kipriakon

Kuvasimme myös ruokalajin ttavas, jonka muut pöydässä istuvat tilasivat. Kyseessä on lampaasta tai mahdollisesti vuohesta valmistettu muhennos. Tässä tapauksessa muhennos sisälsi mureaa karitsanlihaa, joka oli tilanneiden mukaan erittäin hyvää.

Kaiken kaikkiaan lounas oli erittäin hyvä ja samalla mukava ensitapaaminen Kyproksen kanssa. Ruoka maistui erittäin hyvältä, ja lisäksi saimme istua ulkona auringossa marraskuun lopussa. Fantastista!

Ttavas på restaurang Kipriakon i Limassol Marina

Lisää nähtävää ja tehtävää lähiympäristössä

Kyproksella on tietysti paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, ja kerromme siitä lisää lähitulevaisuudessa. Limassolin lähistöllä voit muun muassa vierailla seuraavissa paikoissa Pafos, joka tarjoaa mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä.

Kaikki parhaat vinkkimme Kyprokselle. Klikkaa kuvaa!

Oletko käynyt Limassolin venesatamassa?

Oletko käynyt Limassolissa tai Limassolin venesatamassa Kyproksella? Millainen oli kokemuksesi? Kerro meille!

Tietoja Limassolin venesatamasta

  • Maa: Kypros
  • Sijainti: Vanha satama Limassolin keskustassa, Kyproksen eteläosassa.

Ravintola Kipriakon

  • Osoite: Limassolin venesatama (vanha satama), Kypros
  • Ruoka: Perinteisiä kreikkalaisia ja kyproslaisia ruokia, mukaan lukien meze (kevyet ateriat).
  • Hintaluokka: Pääruoat noin 9-18 euroa
  • Kasvissyöjä: Kasvisvaihtoehtoja on saatavilla
  • Lue lisää: Lisätietoja on osoitteessa ravintolan sivu Facebookissa

Tilaa uutiskirjeemme