Menu Close

Golden Pen Award 2016 Splitissä, Kroatiassa

Perjantai-iltana järjestettiin Golden Pen Award 2016 -seremonia Splitissä, Kroatiassa. Kroatian matkailuvirasto oli nimittänyt ja kutsunut toimittajia ja bloggaajia noin 15 maasta, ja illalla he kaikki kokoontuivat juhlatunnelmissa Diocletianuksen palatsin kellariholveihin.

Palkintoseremonia palatsin kellariholvissa

Diocletianuksen palatsin rakennutti Rooman keisari Diocletianus 200-luvulla, ja se ympäröi Splitin vanhoja osia.

Kellariholvit ovat enemmän tai vähemmän ehjiä, ja näihin mahtipontisiin tiloihin kokoontuivat kaikki toimittajat ja bloggaajat juhlapuvuissaan, Kroatian matkailuviraston edustajat, Kroatian televisioryhmät sekä viihdettä tarjonneet muusikot ja oopperalaulajat. Kuplivan ja välipalojen jälkeen oli itse seremonian aika.

top journalists

Jokaiselle ehdolle asetetulle toimittajalle/bloggaajalle esiteltiin kuvaus hänen työstään Kroatiassa ja hän sai lavalla todistuksen. Meidän tapauksessamme he kertoivat, miten matkustimme kaksi kuukautta Kroatiassa vuonna 2015 etelästä pohjoiseen ja missä kaikissa paikoissa kävimme ja mistä kirjoitimme blogissa.

Lopulta voittajaksi julistettiin yksi jokaisesta kategoriasta: brittiläinen lehtitoimittaja, saksalainen televisioryhmä ja puolalainen bloggaajapariskunta. He kaikki olivat tehneet vaikuttavaa työtä, usein suurille sanomalehdille tai yleisradioyhtiöille, ja oli hienoa olla mukana tässä!

Golden Pen Award 2016
Här har vi fått motta våra diplom på scen, foto: Elisabeth Axås
Tässä olemme saaneet diplomimme lavalla Golden Pen Award 2016 -palkinnon jakotilaisuudessa, kuva: Elisabeth Axås.
Elisabeth Axås, frilansjournalist och Ylva Yngvesson, fotograf
Elisabeth Axås, freelance-toimittaja, joka kirjoittaa usein Expressenille, ja Ylva Yngvesson, valokuvaaja.

Juhlaillallinen Re di Mare -ravintolassa

Kun palkintojenjakoseremonia oli ohi, oli aika nauttia gaalaillallinen Re di mare -ravintolassa, joka sijaitsi kauniilla paikalla venesatamassa. Puitteet olivat juhlavat, ja musiikkia soi koko illan. Meille tarjoiltiin viisi eri ruokalajia, ja kaikki tuntui hyvin ylelliseltä. Illallisen ajoitus oli vähintäänkin epäruotsalainen (jälkiruoka taisi tulla vasta noin kello 1 yöllä), mutta osallistujat käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja tanssivat ruokalajien välissä, joten tunnelma oli mahtava!

Voimme vain sanoa, että oli hienoa olla mukana tässä, ja on hienoa, että Kroatian matkailuvirasto osoittaa meille arvostusta siitä, että bloggaamme Kroatiasta Euroopan-matkamme aikana!

Galamiddag på restaurang Re di mare
Golden Pen Award 2016, juhlaillallinen Re di mare -ravintolassa
Peter i full fart med kameran och Helena, foto: Elisabeth Axås
Peter täydessä vauhdissa kameran ja Helenan kanssa, kuva: Elisabeth Axås.

Tilaa uutiskirjeemme