Menu Close

Matkailuauto ja matkailu vuosi 2016

Vuosi lähestyy loppuaan, ja on melkein aika odottaa jännittävää uutta vuotta. Sitä ennen teemme kuitenkin yhteenvedon matkailuauto- ja matkailuvuodesta 2016. Ulkomaanmatkoja oli yhteensä kymmenen (sekä kaksi Ahvenanmaan risteilyä) ja kolme hieman pidempää matkailuautomatkoja Ruotsissa. Vau, mikä vuosi on ollutkaan!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Tammikuu

Aloitimme vuoden matkamessuilla ja matkabloggaajien konferenssilla Helsingissä vuonna Suomi. Kirjoitimme Matka matkamessut ja jakoi vinkkejä matkabloggaajille kaikista luennoista. Meillä oli myös mahdollisuus vierailla Turun saaristo, kokeile olutta 'koulussa' Turussa ja nauti herkuista Turun Turun kauppahalli. Lisäksi meillä oli talvinen kokemus klo Haltian luontokeskus Espoossa.

Haltia
Peter lämmittää käsiään nuotion äärellä Haltian luontokeskuksessa Suomessa.

Helmikuu

Helmikuussa kerroimme matkailuajoneuvo- ja asuntovaunumessuista. Asuntovaunu Tukholma Kistan näyttelyssä. Kirjoitimme messutja nimitti suosikkimme matkailuautojen joukossa, kolmessa eri kokoluokassa. Meillä oli myös aikaa päiväristeilylle, joka suuntautui kohti Ahvenanmaa, jossa Ecker-öljyputki.

MiniMove
Helena testaa MiniMovea Caravan Stockholmissa Kistassa, Ruotsissa.

Maaliskuu

Maaliskuussa me itse asiassa jäimme kotiin Ruotsi. Kävimme Ruotsin vanhin kaupunki ja raportoitu sekä Kaikki merenkulkumessuille ja Erämaamessut.

Peter kokeilee heittää pientä viikinkikirvestä erämaamessuilla.

Huhtikuu

Olimme ehdolla "Golden Pen Award" -palkinnon saajiksi kaikista Kroatiaa käsittelevistä artikkeleistamme, ja meidät kutsuttiin mukaan Kroatia osallistumaan palkintoseremoniaan. Pääsimme todistamaan hämmästyttävää seremonia Splitissä ja sai myös kokea kaupungin Split ja upeat retkikohteet Šolta ja Trogir.

Matkustimme myös laajasti omassa kaupungissamme. Tukholma. Vierailimme muun muassa Djurgården ja Skeppsholmenja teki kaupunkikävelyjä Vanha kaupunki ja Östermalm.

Vi tar emot diplom på Golden Pen prisutdelning i Split, Kroatien
Tutkintotodistusten vastaanottaminen Golden Pen -palkintoseremoniassa Splitissä, Kroatiassa.

Toukokuu

Nyt oli aika Istria Kroatiassa. Vuokrasimme yhteistyössä Kroatian matkailuviraston kanssa pienen matkailuauton ja matkustimme ympäri Istrian. Kävimme useissa aivan upeissa paikoissa, kuten luonnonkauniissa Leirintäalue Marina Labinin ulkopuolella, viehättävät pienet rannikkokaupungit, kuten Fažana, RovinjVrsar ja Poreč ja Motovunin vuoristokylä ja pääkaupunki Zagreb.

Peter aamiaisella Camping Marinassa Kroatiassa

Kesäkuu

Kesäkuussa vierailimme Unkari blogimatkalla muiden matkabloggaajien kanssa. Tarkistimme Budapestin nähtävyydet, löysi odottamattoman kauniin kaupungin Pécs Unkarin eteläosassa ja osallistui myös viininmaisteluohjelmaan agIrlannin viinialueet.

Helena kahden muun matkabloggaajan ja oppaan kanssa Pécsissä, Unkarissa.

Heinäkuu

Heinäkuussa oli taas blogimatkan aika, ja tällä kertaa matkasimme osoitteeseen Tšekin tasavalta. Saimme kokea viileän musiikkifestivaalin Ostravan värit itäisessä Tšekissä ja vierailimme myös viihtyisässä pienessä kylässä nimeltä Štramberk.

Täältä menimme kauniiseen kaupunkiin Brno, jossa pääsimme tekemään uskomattoman mielenkiintoisen vierailun Villa Tugendhat. Vierailimme myös upeassa kesäpalatsissa. Chateau Lednice ja maistanut viiniä Tšekin viinialueet.

Teimme myös matkan Puola, käymään ystäviemme Lennartin ja Beatan luona, joilla on loma-asunto rannikolla. Hengailimme uimisen ja surffaamisen paratiisissa, joka on Rewa ja vierailimme alueen kolmessa kauniissa kaupungissa: Sopot, Gdynia ja Gdansk.

WIFI.se
Mikulov
Viinitarhojen ja linnojen keskellä Tšekin tasavallan eteläosassa
Segling i Polen
Peter ja Lennart purjehtivat Lennartin katamaraanilla Puolassa

Elokuu

Elokuussa matkasimme matkailuautolla seuraaviin kohteisiin Suuret Nolia-messut Piteåssa. Täällä tarkistimme muun muassa uudet matkailuautot ja erilaiset ajoneuvot ja lelut miehilleja tarkistin Tony Irvingin tanssiesitys.

Meillä oli myös hieman kesää Tukholman saaristo kanssa häät Blidössä ja piknik-veneretki Djurgårdin kanavassa.

Rosvik
Paikan päällä Piteåssa yhdessä ystäviemme Thoren ja Cattan kanssa.

Syyskuu

Syyskuussa matkailuauto lähti jälleen liikkeelle - tällä kertaa kohti Elmia-näyttely Jönköpingissä. Meillä oli paikan päällä oma osastomme ja kerroimme kaikista messuilla tapahtuneista uutisista, kuten esimerkiksi matkailuautot Toscana johon rakastuimme, ylellinen ja ylellinen Morelon valtakunta, jos asuntovaunut erityyppisille asiakkaille ja onko älykkäät lisävarusteet. Lisäksi testasimme osapuolet, kyseenalaisti eri matkailuautokerhot ja keräsi kaikki matkailuautobloggaajat.

husbilsbloggare
Yhdessä koko joukon arvostettujen matkailuautobloggaajien kanssa Elmiassa...

Lokakuu

Teimme yhteistyössä Maltan matkailuviraston kanssa jännittävän ja mielenkiintoisen matkan Maltalle. Malta. Vierailimme muun muassa pääkaupungissa Valletta, koki "valofestivaalin" kaupungissa Vittoriosaoppi lisää muinaisten palatsien salaisuuksista. Hagar Qim, vieraili kauniilla sisarsaarella Gozo ja kokeillut joukon todella hyviä ravintolat.

Matkustimme matkailuautolla myös seuraaviin kohteisiin Kristinehamn, jossa pidimme luennon seuraavien asioiden tärkeydestä matkailuautolla Euroopassa. Muuten, tie sinne oli dramaattinen ja päätyi lopulta - pelastus

Malta
Yhdellä Maltan rannoista

Marraskuu

Marraskuun lopussa aloitimme "joulumarkkinakiertueemme" matkalla joulumarkkinoille Tšekin tasavalta. Nukuimme yhden yön Liblicen linna ja matkasimme sitten odottamattoman kauniiseen pikkukaupunkiin nimeltä Olomouc Tšekin tasavallan itäosassa. Meillä oli myös aikaa katsella ympärillemme Praha ja vieraile kaupungin joulumarkkinat.

Sitä ennen meillä oli aikaa päiväristeilylle kohteeseen Ahvenanmaa kanssa Viking Line, ja joitakin erilaisia messuja, kuten valokuva-, ruoka- ja viinimessut ja Matkailun uutismarkkinat.

Spa med bubbel
SPA Liblicen linnassa Tšekin tasavallassa

Joulukuu

Joulukuussa jatkoimme vielä kahdella "joulumarkkinamatkalla", joista ensimmäinen oli Kroatia. Vierailimme kauniissa vuosisadan vaihteen kaupungissa. Opatija ja koki kaupungin vuosittaisen suklaafestivaali. Lisäksi saimme kokea Zagrebin joulumarkkinatjoka äänestettiin Euroopan parhaiksi joulumarkkinoiksi jo toisena vuonna peräkkäin!

Seuraava matka suuntautui Varsovaan vuonna Puola. Kokeilimme kaikkea ostoksista ja museoista aitoon puolalaiseen kotiruokaan naapurissa sijaitsevassa pääkaupunki ja vieraili upeasti valaistussa Joulumarkkinat.

chokladmassage
Suklaahieronta suklaafestivaaleilla Opatijassa, Kroatiassa.
Pietari sateenvarjon kanssa tekolumella koristeltujen kuusien luona Varsovan joulumarkkinoilla.

Tilaa uutiskirjeemme