Menu Close

Katariinan luostari Siinain vuorella - jossa Mooses sai käskyt.

Pyhän Katariinan luostari Siinain vuorella Egyptissä on todella ikivanha luostari, jolla on runsaasti uskonnollista historiaa. Siellä on palava pensas ja paikka, jossa Mooses sai Jumalalta kymmenen käskyä.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Pyhän Katariinan luostari Siinain vuorella Egyptissä

Pyhän Katariinan luostari sijaitsee Siinain vuoren juurella Siinain niemimaalla Egyptissä, ja se on nimetty Aleksandrialaisen Pyhän Katariinan mukaan. Luostari ympäristöineen on Unescon maailmanperintökohde.

Mount Sinai

Siinain vuori, joka tunnetaan myös nimellä Moosesvuori, on vuoristo Siinain niemimaan eteläosassa. Siihen kuuluvat 2285 metriä merenpinnan yläpuolella oleva Jebel Misa ja 2880 metriä merenpinnan yläpuolella oleva Jebel Katharin. Kristillisen ja juutalaisen perinteen mukaan Mooses sai täällä Jumalan kymmenen käskyä, jotka oli kirjoitettu kivitauluille. Vuoren juurella on Katharinin luostari.

Sinaiberget

Päiväretki Sharm el Sheikhistä

Teimme päiväretken Katariinan luostariin Sharm el Sheikhistä 1001 Natt Resorin järjestämänä. Retki alkoi kuudelta aamulla, ja kolme tuntia myöhemmin saavuimme luostarille. Saman retken aikana kävimme myös kauniissa ja boheemissa Sharm el Sheikhin rannikkokaupungissa. Dahabkuten kerroimme aiemmin. Useita tunteja läpi kauniin aavikkomaiseman!

Väg genom öknen
Öken

Vierailu Katariinan luostarissa

Pyhän Katariinan luostari sijaitsee yli 1500 metriä merenpinnan yläpuolella, ja meitä oli varoitettu, että siellä voi olla "hieman koleaa". Varmuuden vuoksi meillä jokaisella oli ohut takki mukanamme, mutta sitä ei tarvittu. Ei todellakaan 30 asteen helteessä. Talvella täällä voi kuitenkin olla viileää. Täällä on myös paljon kauppoja ja myyjiä, jotka myyvät kaikkea opaskirjoista koruihin.

Katarinaklostret vid Sinaiberget
Get

Luostarin sisäänkäynnillä emme olleet läheskään yksin. Tänne tulee ihmisiä kaikista kansallisuuksista, mukaan lukien ukrainalaisia, indonesialaisia ja kaikenlaisia afrikkalaisia, mutta tietysti myös monia länsieurooppalaisia.

Turister vid Katarinaklostret vid Sinaiberget

Katariinan luostari - perustettu vuonna 337.

Legendan mukaan luostarin perusti vuonna 337 keisarinna Helena, Konstantinus Suuren äiti. Nykyisen luostarirakennuksen rakennutti Justinianus I "palavan pensaan" paikalle, ja se valmistui vuonna 565. Luostari valmistui vuonna 565. Tästä vanhasta luostarista löytyy nykyään monia arvokkaita ikoneita ja käsikirjoituksia, kuten Codex Sinaiticus.

Katarinaklostret vid Sinaiberget

Pyhä Katariina kuoli marttyyrikuoleman.

Siinain vuoren luostari nimettiin Pyhän Katariinan mukaan vain muutama sata vuotta sen valmistumisen jälkeen. Katariina tunnetaan muun muassa siitä, että hän käännytti kristinuskoon viidenkymmenen filosofin ryhmän.

Myöhemmin he saivat marttyyrikuoleman valintansa vuoksi, ja keisari tuomitsi myös Katariinan kuolemaan. Hänet oli alun perin määrä teloittaa julmalla tavalla niin sanotulla "neuvoston teloituksella", mutta pyörä rikottiin ihmeellisesti.

Katariina sen sijaan mestattiin ja hän rukoili kuolinhetkellä, ettei hänen ruumistaan löydettäisi koskaan. Legendan mukaan enkelit veivät hänen ruumiinsa Siinain vuorelle vastauksena hänen rukoukseensa. Useita satoja vuosia myöhemmin egyptiläiset kristityt löysivät vuorelta ruumiin jäänteet, ja pölyä on siitä lähtien kunnioitettu pyhänä.

Katarinaklostret vid Sinaiberget

Pyhän Katariinan luostarin huimaava portti

Pyhän Katariinan luostarin muurit ovat 2,5 metriä paksut ja viisitoista metriä korkeat, ja aiemmin kävijät nostettiin turvallisuussyistä sisäänkäynnille noin yhdeksän metrin korkeuteen. Nykyään luostariin pääsee onneksi kävellen tavallisen sisäänkäynnin kautta.

WIFI.se
Katarinaklostret vid Sinaiberget

Jätä toive Katariinan luostarissa

Valitettavasti valokuvaus ei ole sallittua tarpeeton kirkko, mutta voimme kertoa, että voit tuntea sen historian sisältä. Voit myös esittää toivomuksen ja jättää sen kirkkoon. Jos et ole ortodoksisen kirkon jäsen, voit esittää toiveesi yhdessä pienen rahasumman kanssa. Alueella on myös pieni museo, jossa on myös ikoneita, joihin voi tutustua lisämaksua vastaan.

Katarinaklostret vid Sinaiberget
Katarinaklostret vid Sinaiberget

Palava pensas

Siinain vuoren juurella Jumala ilmestyi Moosekselle palavan pensaan kautta ja kutsui hänet johtamaan Israelin kansan pois Egyptistä. Egyptistä lähdön aikana israelilaiset marssivat Mooseksen ja Aaronin johdolla pois Egyptistä ja kohti Kanaanin maata, joka on nykyään juutalaisten juhlien perusta. Pääsiäinen.

Den brinnande busken
Den brinnande busken
Oikealla oleva pensas on oppaamme mukaan palava pensas.

Mooseksen kaivo

Luostarissa voit myös tutustua Mooseksen kaivoon, jonka Napoleon rakennutti aikana, jolloin Ranskan armeija yritti vallata ja kehittää Egyptiä. Kaivon etuna oli tietenkin se, että vettä sai luostarin sisältä.

Moses brunn
Oppaamme näyttää, miten kaivo toimii
Moses brunn
Pietari katsoo kaivoon

Kristillinen luostari muslimimaailmassa

Kristinusko ja islam ovat eläneet pitkään rinnakkain tällä alueella, ja vaikka joskus on ollut uhkia, on vallinnut paljon enemmän yhteisymmärrys. Legendan mukaan profeetta Muhammed vieraili Katariinan luostarissa ennen Egyptin arabien valloitusta vuonna 640, ja keskiaikaisista asiakirjoista käy ilmi, että tehtiin sopimus, jonka mukaan kristityt munkit olisivat turvassa muslimien vallan alla. Muuten, oppaamme (Saudi-Arabiasta kotoisin oleva muslimi) tunsi Raamatun tuhat kertaa paremmin kuin me ...

Vinkkejä hyvään matkaan St Catherine's Abbeyyn

Matka Katariinan luostariin oli todella mielenkiintoinen, mutta se oli myös aika monta tuntia autossa yhden päivän aikana. Voimme suositella tätä matkaa niille, jotka ovat kiinnostuneita uskonnollisesta historiasta, tai niille, jotka viettävät Sharm el Sheikhissä hieman yli viikon, jolloin ei niinkään haittaa, että "menettää" muutaman tunnin auringonpaisteessa autossa istuen.

Sinaihalvön

Vaellus Siinain vuorelle - ja Pyhän Katariinan luostari

Toinen vaihtoehto on varata erilainen retki, joka alkaa vaelluksella Siinain vuorelle (yöllä!). Vaellus kestää noin 3 tuntia, ja huipulla sinua tervehtii upea auringonnousu. Väsyneille on mahdollista pienestä lisämaksusta ratsastaa osa matkasta kamelin selässä. Vuorelle kiipeämisen jälkeen vierailet luostarissa.

Katarinaklostret vid Sinaiberget
Kaikki parhaat vinkkimme Egyptiin. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme