Menu Close

Shoppailu El Gounassa - Punaisenmeren rannalla Egyptissä

Kävimme eilen ostoksilla El Gounassa Egyptissä. Päätimme vuorotella uintia ja snorklausta muutaman tunnin kaupassa käymisen kanssa. Mitä täältä löytyy? Millaiset ovat hinnat? Entä tinkiminen?

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Lomat El Gounassa

Matkustamme usein, mutta pidämme matkojamme harvoin "puhtaina lomina". Pidämme matkablogia ja haluamme kirjoittaa hyviä matkakertomuksia, joten yritämme yleensä kokea paljon ja kerätä samalla paljon tietoa.

Sama pätee myös tähän matkaan, mutta kerrankin olemme varanneet tilausmatkan, jossa majoitus on samassa paikassa. Emme myöskään oikein halua varata pisimpiä retkiä (Kairo tai Luxor), koska ne ovat niin pitkiä bussimatkoja, ja koska olemme käyneet Luxor ennen.

Siksi se hieman rauhallisempi. Me teemme uimalla ja snorklaamalla klo Zeytounan ranta saari ja joitakin pienempiä (mutta mielenkiintoisia!) retkiä lähiympäristössä. Toisin sanoen tämä matka tuntuu melkeinpä lomalta, ja eilen oli ostoksilla El Gounan keskustassa.

Hotellimme, Sultan Bey, El Gounassa, Egyptissä

Ostokset El Gounan keskustassa

El Gounan keskusta tai Downtown, kuten alue tunnetaan, on helpon kävelymatkan päässä Sultan Bey -hotellistamme. Kävelymatka kestää enintään 5 minuuttia, joten se ei ole aivan uuvuttavaa ...

Shopping i El Gouna - Tamr Henna
Shopping i El Gouna

Koko El Gouna on rakennettu lomakohteeksi, joten kaupat on suunnattu suurelta osin turisteille. Täältä löydät vaatteita, laukkuja, koruja ja matkamuistoja myyviä kauppoja. Täällä on myös puhelinliike (Orange), josta voit halutessasi ostaa paikallisen sim-kortin, sekä laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita.

Shopping i El Gouna
Aitoja sieniä ja teetä myyvä kauppa

Oliko El Gounassa mitään ostosmahdollisuuksia meille?

Joten, oliko El Gounassa mitään ostosmahdollisuuksia ja ostosmahdollisuuksia meille? Kyllä! Minä (Helena) ostin rannekorun ja Peter kaulakorun. Löysin myös mekon, ja Peter sai huivin. Ei huono tulos!

Shopping i El Gouna
Peter - shopping i Eö Gouna

Mitkä ovat hinnat?

Egyptin hinnat ovat yleisesti ottaen hyvät, ja maan hintaindeksi on Forexin mukaan 56 (verrattuna Ruotsin 100:aan). El Gouna on kuitenkin hieman ylellisempi matkailukohde, joten varaudu korkeampiin hintoihin.

Pitäisikö sinun tinkiä?

Emme ole nähneet El Gounan kaupoissa yhtään kiinteää hintaa, ja koska saat hinnan vasta kun kysyt, on luultavasti parasta tinkiä. Suosittelemme tinkimään, kunnes saat haluamastasi tuotteesta hinnan, joka on mielestäsi kohtuullinen. Joskus sinun täytyy tinkiä hieman enemmän ja joskus hieman vähemmän.

Sinun on kunnioitettava sitä tosiasiaa, että myyjän on ansaittava rahaa (monet ansaitsevat hyvin vähän!), mutta samalla sinun on oltava tyytyväinen omaan ostoosi.

shopping i el gouna

Lisää ostoksia El Gouna

Jos haluat tehdä ostoksia El Gounassa, voit mennä venesatamaan, jossa on useita kauppoja. Pääset sinne tuktukilla noin 25 Egyptin punnalla (15 kruunulla). Voit tietysti mennä myös Hurghadaan, jossa on laajempi valikoima kauppoja ja markkinoita. Hurghada on noin 2,7 kilometrin päässä, ja olemme kuulleet, että sinne pääsee helposti Uberilla. Meidän suunnitelmana on päästä sinne jonain päivänä.

WIFI.se
Blommor i Egypten
Kaikki parhaat vinkkimme Egyptiin. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme