Menu Close

Mitä tehdä Hurghadassa - 17 vinkkiä aktiviteetteihin ja retkiin

Mitä tehdä Hurghadassa, Egyptissä? Olemme käyneet Hurghadassa kahdesti, kerran aivan äskettäin. Kävimme myös hiljattain Sharm el Sheikhissä Egyptissä. Tässä ovat parhaat vinkkimme siitä, mitä Hurghadassa kannattaa nähdä ja tehdä - snorklauksesta ja aavikkoretkistä nähtävyyksiin ja jännittäviin retkiin.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Mitä nähtävää ja tehtävää Hurghadassa on?

Hurghada sijaitsee Punaisenmeren rannalla Egyptissä, ja sinne pääsee helposti suorilla lennoilla muun muassa Tukholmasta. Monet eri tilauslentoyhtiöt järjestävät matkoja tänne, ja matkoja on suhteellisen helppo löytää hyvään hintaan. Mutta kannattaako tänne matkustaa?

Göra i Hurghada

Egyptistä kuulee monenlaisia mielipiteitä, ja meillä itsellämme on ollut erilaisia kokemuksia. Kun menimme Hurghadaan ensimmäistä kertaa 14 vuotta sitten, emme olleet innostuneita, vaikka retket olivatkin erittäin jännittäviä. Meidän mielestämme myyjät olivat yksinkertaisesti tungetteleva ja ärsyttävä.

Onnistuneen matkamme jälkeen Sharm el Sheikh uskalsimme antaa Hurghadalle toisen mahdollisuuden, ja olemme iloisia siitä! Tällä kertaa saimme täysin erilaisen kokemuksen, ja meillä oli todella rauhallinen ja rentouttava matka. Yövyimme El Gounan turistikohteessa Hurghadan pohjoispuolella, josta voit lukea lisää alla olevasta linkistä. Tässä postauksessa annamme vinkkejä siitä, mitä Hurghadassa ja lähialueella kannattaa nähdä ja tehdä.

Se och göra i Hurghada

Vinkkejä nähtävyyksiin ja tekemiseen Hurghadassa

Tässä 17 vinkkiä nähtävyyksistä ja tekemistä Hurghadassa. Jos sinulla on lisää vinkkejä, kerro meille!

1. Koe El Daharin markkinat

Hurghadan El Dahar -aukiolla sijaitsevat El Dahar -markkinat ovat markkinat, joilla paikalliset itse myyvät hedelmiä, vihanneksia ja mausteita. Tästä basaarista löydät myös kaikenlaista muuta, kuten mattoja, nahkatuotteita ja vaatteita. Se on loistava paikka kuljeskella hetki ja kokea Hurghadan aitoutta.

Göra i Hurghada - besöka mar
El Dahar

2. Vierailu Pyhän Shenoudan koptikatedraalissa

El Daharin markkinoilla ollessasi voit myös vierailla lähellä sijaitsevassa Pyhän Shenoudan koptikatedraalissa. Vaikka suurin osa egyptiläisistä on muslimeja, Egyptissä on myös paljon kristittyjä.

Koptiska katedralen Shanouda
Göra i Hurghada: besöka koptiska katedralen Shenouda

3. Kävelyretki Hurghadan venesatamassa

Rannikolla Hurghada Marina Boulevardilla on kaunis satamakatu, upeita luksusjahteja ja laaja valikoima ravintoloita ja baareja. Voit tulla tänne nauttimaan rauhasta, näköaloista ja ehkäpä syömään.

Marina

4. Tutustu kalamarkkinoihin

Aivan sataman vieressä on Hurghadan kalamarkkinat. Vaikka et haluaisikaan tehdä ostoksia itse, on jännittävää katsella ympärillä olevia värikkäitä ja kauniita kaloja, jotka tungeksivat jääpenkoissa. Täällä voit myös nähdä paikallisten kalastajien käyttämiä kalastusveneitä.

fiskmarknad
Fiskabåtar

5. Ihaile Al Minan moskeijaa.

Aivan Hurghadan venesataman ja kalasataman vieressä on kaupungin suuri moskeija, Al Mina (myös yläkuvan moskeija). Me tyydyimme katselemaan kaunista moskeijaa ulkopuolelta, mutta kun googlasimme sen jälkeen hieman moskeijasta, kaduimme, ettemme menneet sisälle. Se näyttää sisältä todella hienolta!

Voit vierailla moskeijassa, mutta naisena sinun on lainattava täydet vaatteet, joiden pitäisi olla mahdollista sisäänkäynnin lähellä.

WIFI.se
Göra i Hurghada: Besöka moskén Al Mina
Moskén Al Mina

6. Ostokset Sherry-kadulla

Jos kyllästyt nähtävyyksien katseluun, Hurghadassa on tietysti muutakin tekemistä, kuten shoppailua. Yksi monista ostospaikoista on Sherry Street, joka on suuremman Sheraton Roadin risteyskatu. Täältä löydät esimerkiksi vaatteita, kenkiä, matkapuhelimia ja muita vempaimia.

Sherry street
Göra i Hurghada - shoppa på Sherry street
Sherry street

7. Tutustu kaloihin Hurghada Grand Aquariumissa

Useat ihmiset antoivat meille vinkkejä Hurghadasta. Grand Aquarium, jonka pitäisi olla todella hieno akvaario. Emme päätyneet käymään siellä, mutta jos haluat käydä siellä, löydät sen Villages Roadilta, 15 kilometriä etelään El Daharin aukiolta Hurghadan keskustassa.

Göra i Hurghada - Grand Aquarium

8. Hiekkaveistokset kiehtovat Sand Cityssä

Lähellä akvaariota on "Sand City", jossa on hiekkaveistoksia, jotka esittävät sekä historiallisia rakennuksia että fantasiahahmoja. Kuvan hiekkaveistoksella ei kuitenkaan ole "mitään tekemistä tekstin kanssa" - emme päässeet tänne.

Sandskulptur

9. Mini-Egyptin löytäminen

Toinen nähtävyys, josta luimme, on "Mini Egypti". Emme ehtineet käydä tässä nähtävyydessä, joka sijaitsee 33 kilometriä etelään El Dahar -aukiolta Hurghadan keskustassa, vaikka olimme hieman uteliaita. Kyseessä on miniatyyripuisto, jossa 60 Egyptin tärkeintä nähtävyyttä on rakennettu pienoiskoossa - nopea tapa "nähdä" koko Egypti!

Göra i Hurghada - se Mini-Egypten

10. Auringonotto ja uinti

Monet matkustavat Hurghadaan lähinnä auringonottoa ja uintia varten. Sää sopii auringonottoon ja uintiin ympäri vuoden, sillä kesäisin ilma on noin 35 astetta lämmintä ja talvikuukausina noin 21-26 astetta lämmintä. Veden lämpötila vaihtelee 22 ja 29 asteen välillä ympäri vuoden.

Hurghadassa ja läheisissä matkailukeskuksissa, kuten El Gounassa, Sahl Hasheeshissa ja Makadi Bayssä, on runsaasti hotelleja. Kun olimme El Gounassa, vietimme useita päiviä Zeytounan rantasaarella.

11. Snorklaaminen ja sukeltaminen

Monia matkailijoita houkuttelevat Egyptiin myös sen erinomaiset snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet. Punainenmeri on ihanan kirkas, ja koralliriutat ovat täynnä värikkäitä kaloja. Voit snorklata ja sukeltaa rannikkorannoilta tai osallistua snorklausretkelle. Tässä on joitakin tarjolla olevia retkiä:

 • Dolphin House - Onneksi olet merellä veneellä koko päivän, ja siellä on mahdollisuus nähdä delfiinejä.
 • Sharm el Naga - Retki kuuluisalle koralliriuttorannalle ja sukelluskeskukseen, joka voi järjestää perehdytyssukelluksia.
 • Paradise Beach - Venematka Giftun-saaren rannalle auringonottoa, uintia ja snorklausta varten.
Göra i Hurghada: Snorkla i Röda havet

12. Lähde lasipohjaiselle veneajelulle

Jos haluat kokea Punaisenmeren ja kaikki sen kalat lasipohjaisesta veneestä käsin, sekin käy. Veneissä on sekä lasipohja, jotta näet elämää pinnan alla, että aurinkokansi yläkannella.

Fiskar i Röda havet

13. Tee retki Luxoriin.

Jos olet kiinnostunut historiasta ja haluat todella jännittävän retken, varaa matka Niilin varrella sijaitsevaan Luxoriin. Täällä voit vierailla Karnakin temppelissä, joka oli aikoinaan osa muinaista Theban pääkaupunkia. Voit myös vierailla Kuninkaiden laaksossa, jossa on kuuluisan faaraon Tutankhamonin hauta.

Lisäksi voit vierailla Deir el-Baharin temppelissä ja nähdä Memnon-kolosseja, jotka ovat faaraopatsaita. Matka Luxoriin kestää bussilla noin 4 tuntia, ja matkan varrella on pysähdyksiä.

Luxortemplet

14. Matka pyramideille Kairossa

Jos et ole tyytyväinen kaikkeen, mitä voit tehdä Hurghadassa, voit tehdä pidemmän matkan pääkaupunkiin Kairoon. Täällä voit tutustua esimerkiksi Gizan pyramideihin ja muinaisten faaraoiden valtaviin hautakammioihin. Voit myös oppia vielä enemmän sen kiehtovasta historiasta Egyptin museossa. Matka Kairoon kestää bussilla noin 5 tuntia, ja matkan varrella on pysähdyksiä.

15. mennä aavikkosafarille

Pidätkö toiminnasta ja seikkailusta? Olemme käyneet aavikkosafarilla kerran Hurghadassa ja kerran Sharm el Sheikhissä, ja täytyy sanoa, että se on todella hauska ja jännittävä kokemus. Järjestelyt voivat vaihdella, mutta usein niihin kuuluu matka aavikolle jeeppiä tai mönkijää käyttäen.

Aavikolla vierailet usein beduiinikylässä, ratsastat kamelilla ja osallistut lopuksi illallisnäytökseen, jossa on perinteistä ruokaa ja tanssia auringon laskiessa aavikon yllä. Lue viimeisimmästä aavikkosafaristamme Egyptissä, jonka teimme Sharm el Sheikhissä.

Göra i Hurghada - ökensafari

16. Nauti kylpylästä, hieronnasta tai turkkilaisesta kylpylärituaalista.

Kylpylöitä, joissa voit varata hieronnan, turkkilaisen kylpylärituaalin tai muita hoitoja, on runsaasti. Kokeilimme turkkilaista kylpyrituaalia ja kokovartalohierontaa, kun olimme hiljattain Sharm el Sheikhissä. Todella hyvää! Hinnat ovat Egyptissä usein hyvät, joten jos haluat hemmotella itseäsi kylpylässä tai hieronnassa, tämä on hyvä tilaisuus.

Spa i Egypten

17. kokeilla egyptiläistä ruokaa

Toinen asia, jota kannattaa tehdä Hurghadassa, on kokeilla egyptiläistä ruokaa. Voimme erityisesti suositella kaikkia herkullisia kermaviilejä (kuten hummusta ja baba ganoushia) sekä tuoretta kalaa ja herkullisia mereneläviä. Jos majoitut El Gounassa ja pidät kalasta, voimme suositella ravintolaa nimeltä Hydra Seafood Restaurant.

Göra i Hurghada - prova egyptisk mat

Lisää tekemistä Hurghadassa lapsille

 • Pidä hauskaa vesipuistoissa ja huvipuistoissa, kuten Makadi Water World, Jungle Aqua Park ja Sindbad Aqua Park.
 • Kokeile erilaisia vesiurheilulajeja, kuten banaaniveneilyä, polkuveneilyä, leijasurffausta tai vaikkapa kalastusta.
 • Koe Punainenmeri sukellusveneestä käsin.
Trampbåt i Egypten

Lisää tekemistä Hurghadassa niille, joilla ei ole lapsia

 • Tutustu El Gounan rauhalliseen ja rentouttavaan lomakeskukseen.
 • Osallistu erilaisiin esityksiin ja tapahtumiin, kuten perinteiseen tanssiin.
 • Osallistu opastetulle kaupunkikierrokselle Hurghadassa.
 • Sukeltaminen hylkyjen keskellä.
Egypten
Kaikki parhaat vinkkimme Egyptiin. Klikkaa kuvaa!

Tietoa Hurghadasta

 • Maa: Egypti
 • Hallitus: al-Bahr al-Ahmar
 • Sijainti: Punaisenmeren rannalla, noin 46 mailia Kairosta kaakkoon.
 • Väestö: Noin 200 000 (2016)
 • Keskusta: El Dahar ja Sekalla

Hyvä tietää

 • Valuutta: Egyptin punta (EGP) on paikallinen valuutta, mutta myös euro käy usein hyvin.
 • Hintatila: Se on yleensä halpa (indeksi 56 Forexin mukaan, talvi 2018/2019). Voi olla kalliimpi turistikohteissa.
 • Piereskely: On normaalia tinkiä markkinoilla, basaareissa ja monissa kaupoissa.
 • Vinkkejä: Siivoojille, kuljettajille, oppaille jne., jotka ovat usein pienipalkkaisia, voi olla aiheellista antaa pieni juomaraha.
 • Sähköpistorasiat: Yleensä sama pistoke kuin Ruotsissa, mutta joissakin maadoitetuissa pistokkeissa (esim. tietokoneen johto) voi olla liian paksut nastat, joten tarvitaan sovitin.
 • Vaatteet: Turistialueilla voit käyttää länsimaisia lomavaatteita. Kaupungeissa jne. naisten voi olla tarkoituksenmukaista/tuntua paremmalta peittää olkapäät ja polvet.

liikkuminen Hurghadassa

 • Uber: Kätevä, halpa ja luotettava tapa liikkua Hurghadassa. Lataa vain sovellus (joka vaatii egyptiläisen SIM-kortin tai muun internet-yhteyden)!
 • Taksi: Toimii myös sujuvasti, mutta on kalliimpi kuin Uber.

Majoitus Hurghada

 • El Gouna: Rauhallinen turistikohde Hurghadan pohjoispuolella. Täällä olemme asuneet viihtyisässä hotellissa. Sultan Bey.
 • Hurghada: Hurghadan rannikolla on useita hotelleja.
 • Sahl Hasheesh: Hurghadan eteläpuolella sijaitseva matkailukeskus, jossa on monia kauniita hotelleja.
 • Makadi Bay: Suosittu matkailukeskus Hurghadan eteläpuolella.

Matkustaminen Hurghada

 • Peruskirja: Hurghadaan lentää useita tilauslentoyhtiöitä, kuten Airtours, Detur, Apollo, Ving, TUI ja Solfaktor.

Tilaa uutiskirjeemme