Menu Close

Snorklausta Punaisella merellä - snorklauskierros El Gounassa

Snorklaaminen Punaisella merellä voi olla todella upea kokemus, sillä vesi on kristallinkirkasta ja koralliriuttojen ympärillä on värikkäitä kaloja. Me teimme El Gounassa snorklauskierroksen koko päiväksi, emmekä katuneet sitä.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Snorklausretki El Gounassa

Varasimme snorklausretken El Gounasta, jossa majoituimme Egyptin-lomamme aikana. Valitsemamme retki suuntautui Dolphin Houseen, jossa pitäisi olla mahdollisuus nähdä myös delfiinejä.

Varasimme retken Dive Trekin sukelluskeskuksesta, joka sijaitsee aivan vieressä. hotellimme Sultan Bey ja joutui maksamaan noin 30 euroa per henkilö (2019) koko päivän retkestä, johon sisältyy lounas. Retki alkoi lyhyellä bussimatkalla El Gounan satamaan, josta snorklausveneet lähtevät.

Snorklingstur i El Gouna
Snorklingstur i El Gouna - båtar

Veneessä

Snorklausveneet ovat melko suuria, ja yläkannella istutaan mukavasti penkillä ja tyynyillä. Aamulla oli hieman viileää, kun lähdimme liikkeelle, varsinkin kun vene lähti liikkeelle, mutta päivän mittaan se lämpeni ja lämpeni, ja lopulta auringossa oli upeaa.

Snorklingstur i El Gouna

Vene kulkee eri snorklauspaikkojen välillä, ja matkan varrella voit nähdä muita veneitä - ylellisistä katamaraaneista paikallisiin kalastusaluksiin. Tarkkailimme myös delfiinejä, sillä niitä nähdään usein näillä matkoilla, mutta meillä ei ollut onnea nähdä yhtään. Tapasimme kuitenkin hotellissamme saksalaisia, jotka näyttivät meille hienoja kuvia delfiineistä vastaavalta matkalta aiemmin tällä viikolla.

Snorklingstur i El Gouna - katamaran

Valokuvaaja veneessä

Veneessä oli valokuvaaja, joka otti valokuvia ja filmasi koko matkan ajan. Jos haluat kuvat jälkikäteen, joudut maksamaan niistä maksun. Mukana ollut valokuvaaja oli todella luova ja hauska, joten päätimme ostaa meistä otetut kuvat. Näet osan niistä tässä postauksessa - ja muutama muukin saattaa ilmestyä tänne blogiin tulevaisuudessa.

Jos haluat ostaa valokuvia samanlaisilta Egyptin matkoilta, yksi vinkki on viedä valokuvaajalle USB-muistitikku, jotta hän voi ladata kuvat. Muuten saat ne usein CD-levyllä, mikä ei ole aina käytännöllistä.

Snorkla i El Gouna

Snorklausta Punaisella merellä

Snorklaaminen Punaisella merellä on erityinen kokemus, varsinkin kun pääset veneellä hienoimmille koralliriutoille. Olemme myös snorklanneet Zeytouna Beach Island El Gounassa, mutta se on ehdottomasti kauniimpi, kun menet veneellä kauemmaksi. Täällä koralliriutat ovat paremmassa kunnossa ja värikkäitä kaloja uiskentelee kaikkialla.

Snorkla i Röda havet

Sukelluskouluttajat antoivat selkeät ja hyvät ohjeet, auttoivat kaikkia apua tarvitsevia ja pitivät ryhmän yhdessä vedessä. Egyptissä on nyt talvi, ja sukelluskouluttajien mielestä vesi on kylmää, joten he uivat märkäpuvuissa. Pukua oli myös mahdollista vuokrata halutessaan, mutta ruotsalaiselle 25 astetta vedessä on ihan ok.

Snorkla i Röda havet

Snorklausta Punaisella merellä - kaikkien kalojen keskellä

Vesi on hohtavan vihreää ja näkyvyys on loistava. Toisinaan näimme kalat jopa yläkannelta. Snorklaamalla pääset tietysti vielä lähemmäs pinnan alla olevaa elämää. Peterillä oli mukanaan GoPro-vedenalaiskameransa, joten tässä näet osan siitä, mitä näimme veden alla. Kuvassa oleva kaveri on yksi oppaista.

Snorkla i Röda havet
Snorklingstur i El Gouna
Snorkla i Röda havet bland massor av fiskar

Mitä mieltä olimme matkasta?

Meillä oli todella hieno päivä merellä. Oli siistiä snorklata Punaisessa meressä, ja meidän on myös sanottava, että laivalla olleet kaverit tekivät matkasta hienon olemalla palveluhenkisiä, turvallisuushenkisiä ja tarjoamalla itseään.

WIFI.se

Olemme aiemmin snorklausta Sharm el Sheikhissä Egyptissä, mikä oli myös kokemus. Oletteko kokeilleet myös snorklausta Punaisella merellä? Missä? Mitä mieltä olit?

Snorkla i Röda havet
Kaikki parhaat vinkkimme Egyptiin. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme