Menu Close

Gratinoituja sinisimpukoita

Tänä viikonloppuna keitimme simpukoita matkailuautossa. Simpukat voivat olla todella maukkaita, varsinkin uunissa gratinoituna, joten halusimme jakaa reseptin. Ylellinen ja herkullinen alkupalana tai välipalana lasillisen samppanjaa tai valkoviiniä kera. Jopa ihmiset, jotka luulevat, etteivät pidä simpukoista, pitävät niistä!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Mitä tarvitaan

  • Tuoreet simpukat (yksi verkko)
  • Voi (vähintään 100 g)
  • Tummaa leipää (1-2 viipaletta)
  • Tuore persilja (puoli ruukkua)
  • Valkosipuli (kaksi kynttä)
  • Valkoviini (tilkka)
  • Sitruuna

Toimi seuraavasti

Sulata voi pannulla ja sekoita joukkoon murennettu leipä, hienonnettu persilja ja hienonnettu valkosipuli. Laita seos jääkaappiin. Harjaa simpukat puhtaiksi ja hävitä ne, jotka eivät sulkeudu, kun kuorta napauttaa. Keitä simpukoita viisi minuuttia vedessä ja tilkassa valkoviiniä. Hävitä simpukat, jotka eivät ole avautuneet.

Irrota kaikki simpukat ja aseta ne kuoren toiselle puoliskolle leivinpellille. Laita pieni loraus seosta jokaisen simpukan päälle ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile sitruunaviipaleiden kera. (Meidän versiomme reseptistä, joka on julkaistu lehdessä Suuri kala- ja äyriäiskirja)

Musslor
Aloita keittämällä simpukat
Gratinerade musslor
Lisää täytettä simpukoiden joukkoon

Tilaa uutiskirjeemme