Meny Stäng

Gratinerade musslor

Annons

I helgen lagade vi musslor i husbilen. Musslor kan verkligen vara gott, särskilt när man gratinerar dem i ugnen, så vi vill gärna dela med oss av receptet. Lyxigt och gott som förrätt eller litet tilltugg till ett glas champagne eller vitt vin. Även personer som tror att de inte gillar musslor brukar gilla dem!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Det här behövs

  • Färska musslor (ett nät)
  • Smör (minst 100 g)
  • Mörkt bröd (1-2 skivor)
  • Färsk persilja (en halv kruka)
  • Vitlök (två klyftor)
  • Vitt vin (en skvätt)
  • En citron

Gör så här

Smält smöret i en kastrull och blanda med smulat bröd, hackad persilja och finhackad vitlök. Ställ blandningen i kylen. Borsta rent musslorna, och släng de som inte sluter sig när ni knackar på skalet. Koka dem i fem minuter i vatten och en skvätt vitt vin. Släng de musslor som inte har öppnat sig.

Lossa alla musslorna och lägg dem på varsin skalhalva på en plåt. Lägg en liten klick av röran på varje mussla och gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med citronklyftor. (Vår variant av ett recept i Stora fisk- och skaldjursboken)

Musslor
Börja med att koka musslorna
Gratinerade musslor
Lägg på fyllning på musslorna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev