Meny Stäng

Vi frossar i Smögen – höstens härliga skaldjur

Annons

Äntligen är vi ute med husbilen igen! Vi gick tidigt från jobbet i förrgår och körde hela kvällen. Först efter elva på kvällen var vi framme. Det är lite svårt att hitta på ett nytt ställe när det är mörkt, men vi ställde oss på en parkering vid vattnet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Med husbil på parkeringen

Vi står riktigt bra på parkeringen vid vattnet här i Smögen.  Men vi är förvånade över att det är så lite folk här. Är det inte högsäsong för fisk och skaldjur den här årstiden? Det är hur som helst fantastiskt skönt att koppla bort vardagen och få en liten minisemester. Man behöver inte åka längre bort än så här! Vad gör ni den här helgen?

Lördag i Smögen och mer folk. Regnet har varit ihållande hela dan, men det är ändå riktigt mysigt att strosa längs bryggan och botanisera i fiskbutikerna. Det blev en räkmacka och en öl till lunch på Göstas och sedan samlade vi på oss av höstens läckerheter: krabba, räkor och musslor.

Gratinerade musslor och smögenkrabbor

Ikväll blev det ugnsgratinerade musslor. Väldigt gott att gratinera de kokta musslorna med ett täcke av smält smör blandat med smulat bröd, hackad vitlök och persilja. Smögenkrabborna kostade nästan ingenting (30 kr för två stora) och hade enorma klor, men kan inte jämföra sig med de irländska när det gäller smak och kvalitet.

Skaldjur Smögen
krabbklo

Prenumerera på vårt nyhetsbrev