Menu Close

Resepti punasimppua varten - ja joitakin muita viikon kaloja varten

Tänään meillä on resepti punasimppua varten. Jos olet seurannut blogiamme jo jonkin aikaa, et ole jäänyt paitsi siitä, että rakastamme kalaa. Itse asiassa pidämme kalasta niin paljon, että syömme kalaa päivälliseksi lähes joka päivä. Yksitoikkoista? Tai ehkä kallista? Ei, jos meiltä kysytään.

Kalaa viikon jokaisena päivänä

Suurimmaksi osaksi syömme kalaa viikon jokaisena päivänä. Poikkeuksiakin toki on. Tämän kesän matkailuautomatka Euroopassa oli yksi suuri poikkeus, mutta kun olemme kotona asuntoveneessä, syömme yleensä kalaa. 

Jostain syystä se tuntuu täysin oikea kalaa syödään, kun asuu veneessä, ja kun olemme lopettaneet siivoamisen, Peter tykkää heittää nahan ja luut veteen muiden kalojen syötäväksi. Itse asiassa hän joskus istuu ja odottaa ja katselee, kun kalat tulevat juhliin ...

Husbåt kök

Peter tekee suurimman osan ostoksistaan kaupassa Ruoan maailma, jossa on mukava kalatiski, jossa on kohtuuhintaista kalaa. Hän ostaa melkein aina isompia kalapaloja, leikkaa ne annoskokoisiksi paloiksi ja pakastaa ne. Näin sen ei tarvitse olla liian kallista.

Entä yksitoikkoinen? Ei, voit vaihdella välillä raastimet, kalapihvit, kalakeitto ja kalaa maukkaat lisävarusteet. Viime aikoina olemme tehneet täällä kotona nopeasti paistettua tuoretta tonnikalaa ja lohta. Ja tietysti tuota epätavallista punaista kalaa, joten voimme tarjota reseptin punakalalle!

tonfisk
Tonnikalaa seesaminsiemenissä pyöräytettynä, perunoita, aiolia sekä omena- ja viinirypäle-salaattia.
Lax med potatisgratäng
Lohta (kaupasta ostettujen) perunagratiinin ja keitetyn parsakaalin kanssa

Punasimpun resepti

Äskettäin kokeilimme kalaa, jota emme ole koskaan ennen syöneet, nimittäin punasimppua tai isompaa kuningaskalaa, kuten tätä punaista kalaa ilmeisesti myös kutsutaan. Punakala kuuluu sudenkorentokalojen heimoon, ja se ui Pohjois-Atlantilla. On harvinaista kuulla kenenkään kokkaavan punasimppua, vaikka suhteellisen hiljattain olemme nähneet voissa paistettua punasimppua ruohosipulikastikkeella blogissa Steve pohtii. Ja sitten aloimme tietysti olla uteliaita!

Miten tämä tehdään

Nyt olemme kokeilleet myös sipulia! Peter päätti valmistaa sen aivan kuten hän yleensä tekee. Seabream. Hän poisti kalan sisälmykset ja täytti kalan timjamilla sekä limetti- ja sitruunaviipaleilla. Sitten hän leikkasi nahkaan pitkiä viiltoja ja valeli sen päälle oliiviöljyä. Kala grillattiin uunin ritilän päällä noin kymmenen minuuttia kummaltakin puolelta 200-220 asteessa. Tarjoilimme riisin ja sitrushedelmäkastikkeen kanssa.

Ainesosat

 • Tuore punasimppu
 • Limetti ja/tai sitruuna
 • Oliiviöljy
 • Riisi
Recept på uer
Punainen saukko tuijottaa meitä leikkuulaudalta.

Sitrushedelmäkastike

Sitrushedelmäkastike valmistetaan yksinkertaisesti sekoittamalla crème fraiche -purkkiin hienonnettua timjamia, raastettua sitruunan tai limetin kuorta, puristettua sitruunan tai limetin mehua, oliiviöljyä, hieman hunajaa, suolaa ja pippuria. Määrät? Menemme tuntuman mukaan!

Kastikkeen ainekset

 • Crème fraiche
 • Sitruuna tai lime
 • Oliiviöljy
 • Timjami (tuore tai kuivattu)
 • Honong
 • Suola
 • Pippuri
recept på uer

Voimme kertoa, että kala oli todella hyvää, ja liha oli kiinteää ja hienoa! Mikä on sinun suosikkikalaruokasi? Oletko koskaan kokeillut punasimppua?

Nyhetsbrev

Tilaa uutiskirjeemme