Menü Schließen

Vorbereitung auf das Leben im Wohnmobil und bereit für das nächste Abenteuer

Advertisement

Wir bereiten uns voll und ganz auf den Frühling und den Sommer im Wohnmobil vor, während wir uns auf das nächste Abenteuer vorbereiten: Usbekistan!

Twittern
Teilen
Teilen
Pin
Teilen
Teilen

Ännu en april-vecka

Ännu en april-vecka har swischat förbi, och det har varit ganska kallt … igen! Vi jobbar, har möten, tränar, promenerar, reseplanerar och fixar med husbilen (som nu är hemma från vinterförvaringen). Som avslappning kollar vi på ”The Crown” på Netflix. Livet i en kungafamilj är nog inte så enkelt kan vi konstatera!

En annan sak som Peter gör som avslappning är att laga mat. Jag (Helena) skulle nog aldrig tycka att det är avslappnande, men där är man ju olika … Han har alltid en massa idéer i köket och den här veckan har han för fullt lagat olika avancerade (och mycket goda!) såser … som han sedan fryser in i små kuber.

Wohnmobil-Reparatur

När vädret inte är alltför avskräckande fixar vi med husbilen. Det är städa, städa och städa som gäller, men också en del uppdateringar.

Bland annat har vi varit runt på butiker såsom Bauhaus, Biltema och Mekonomen för att köpa olika smågrejor som vi behöver för att fixa saker: krokar till badrummet bland annat och nya upphängningsanordningar för våra sängdraperier.

På vår närmaste ICA hittade Peter också en grill. För längesedan hade vi en enkel kolgrill, men sedan har det blivit mer och mer förbud mot att grilla med kol och de senaste åren har vi inte grillat alls … Nu hittade vi en liten och supersmidig gasolgrill i en bärbar box som ser ut som en verktygslåda. Helt perfekt för oss!

Redo för nästa äventyr: Uzbekistan

Nu börjar vi göra oss redo för nästa äventyr: Usbekistan! På söndag bär det av! Då flyger vi först till Istanbul, där alla skribenterna (som flyger in också från de andra nordiska länderna) möts, och så fortsätter vi tillsammans till Tasjkent. Resan fortsätter sedan runt till olika städer, med hjälp av höghastighetståg. Vi berättade lite om resplanerna igår. Riktigt spännande ska det bli!

Vi har fullt av prylar hemma från förra resan till Uzbekistan. Vi brukar inte shoppa så mycket när vi reser, men i Uzbekistan handlade vi lite, och dessutom fick vi en hel del presenter …

Huvudbonader, kamel och smyckesskrin från Uzbekistan
Ett vackert fat som nu fungerar som fruktfat i vårt hem

Das Beste dieser Woche

Bäst denna vecka? Det är nog att det känns som att de flesta planerna inför Uzbekistan-resan börjar gå i lås. Vi är ju en slags medarrangörer (vi har satt samman gruppen) och det har varit en hel del pyssel. Nu känns det väldigt roligt att det är på gång!

Så … din tur! Vad har varit bäst under din vecka? Stort som smått …

Die kommende Woche

Under veckan som kommer blir det Uzbekistan för hela slanten för vår del. Du kan följa resan på Instagram på @freedomtravelnews.

Eftersom vi kommer ha ont om tid att skriva har vi förberett de flesta inläggen här på FREEDOMtravel. Det blir lite mera Sydafrika och i övrigt fokus på Sverige och Europa. Samt en hälsning från Uzbekistan nästa fredag!

Haben Sie den letzten Happy Friday verpasst? Lesen Sie Veranstaltungen, Austausch mit Reisejournalisten und Reiseplanung

Abonnieren Sie unseren Newsletter