Menü Schließen

Die besten Hotels in Göteborg

Heute präsentieren wir einen Gastbeitrag

Obwohl Göteborg nicht die Hauptstadt Schwedens ist, ist die Stadt sowohl bei Schweden als auch bei Touristen sehr beliebt. Das liegt nicht nur an der praktischen und angenehmen Lage der Stadt, denn von Göteborg aus hat man alles in der Nähe - an der Küste ist man nah am Wasser und an einigen der schönsten Perlen der Westküste, und im Landesinneren ist man nah an mehreren anderen bekannten und gut besuchten Städten. Mit anderen Worten: Wenn Sie Göteborg besuchen, gibt es viele wunderbare Dinge zu tun!

Något som det finns gott om i staden är riktigt bra och trevliga hotell. Oavsett om du föredrar att bo på mindre, mer personliga boutiquehotell eller om du gillar när det är stort, flådigt och allt finns lättillgängligt inom samma väggar finns det hotell i Göteborg som uppfyller dina önskemål. 

Våra bästa tips på hotell i Göteborg

Nedan tipsar vi om några av de bästa hotellen i Göteborg, med allt från unika boutiquehotell och fina spahotell till flådiga hotellkedjor och väldigt centrala boenden. 

Hotell Pigalle

Är du på jakt efter ett hemtrevligt, mysigt och riktigt lyxigt boutiquehotell i Göteborg kan vi varmt rekommendera hotell Pigalle. Här har de valt att inreda och designa varje rum på ett unikt sätt, vilket innebär att inget rum är det andra likt. Personligt och detaljrikt är bara förnamnet! 

Utöver Hotell Pigalles höga standard på hotellrum kan du på hotellet avnjuta goda drinkar i baren och avsluta kvällen med en magnifik måltid i deras White guide-prisade restaurang. Det finns ingen tvekan om att en eller ett par nätters boende på detta eleganta hotell kommer höja upp ditt besök i Göteborg. 

Elite Plaza Hotell

För dig som gillar anrik inredning kan Elite Plaza Hotell i Göteborg uppfylla dina önskningar. Här har de lyckats bevara den nästintill kungliga design som man använde sig av under 1800-talet, när byggnaden först restes, där hotellets originalutsmyckning finns kvar. Samtidigt har de skapat ett hotell som både känns och ser modernt ut. 

Denna kombination av design bidrar till att du under din vistelse kan njuta av en lyxig, avkopplande och trivsam miljö med riktigt god service. Hotellets internationella touch sätter pricken över i:et för en komplett upplevelse och vistelse.

Hotel Riverton

Vill du ha nära till Göteborgs centrum med shopping och trevliga restauranger kan vi tipsa dig om Hotel Riverton. Hotellet ligger precis vid Kungsgatan, det vill säga en av Göteborgs mest populära butiksgator – du behöver endast gå utanför dörren för att ha direkt tillgång till shopping i mängder.  

Njuta kan du dock också göra i stort på hotellet. De har nämligen ett eget spa, en väldigt bra restaurang och en mycket häftig skybar. Känner du dig i behov av en helg med fokus på avkoppling, roligheter och utforskande kan alltså en eller två nätter på Hotel Riverton passa perfekt. 

Att se och göra i Göteborg

Göteborg är en väldigt populär stad att besöka av flera olika anledningar. Några av dessa är stadens läge och nära anslutning till både vatten, skärgård och andra populära städer och områden i Sverige. En annan anledning är att det i Göteborg finns mängder av saker att både se och göra, och det för alla åldrar och intressen. 

Har du planerat en resa till Göteborg och vill få inspiration kring vad du kan göra under din tid där vill vi tipsa om denna guide till Göteborg.

Trädgårdsföreningen i Göteborg

Abonnieren Sie unseren Newsletter