Menü Schließen

Elektrizität für das Wohnmobil

Haben Sie ein Kraftwerk, und wenn ja, nutzen Sie es? Als wir 2008 unser Wohnmobil auf Blocket kauften, bekamen wir ein Honda-Aggregat. Ich würde sagen, dass wir es sehr selten benutzen. Oft sind wir auf Campingplätzen oder Plätzen mit Stromanschluss. Wenn wir frei campen, versuchen wir oft, ohne das Aggregat auszukommen, weil es viel Lärm macht.

Varför behöver man el?

Värme, kylskåp och matlagning klarar man ju bra med gasol, och vi har LED-lampor så de drar knappt någon ström. Det vi behöver el till är egentligen datorer, mobiltelefoner och om vi vill lyssna på musik eller se en film. Vi har dubbla batterier i bodelen, så även detta klarar vi ett tag utan elverk, men efter ett tag sinar förstås elen …

Stor nytta vid ett antal tillfällen

Elverket fungerar utmärkt för att producera el, så enda nackdelen är att det låter. Det stör oss inte alls inne i husbilen, men det kan eventuellt störa andra i omgivningen, så man vågar inte starta det precis var som helst. Hur som helst så har elverket kommit till stor nytta vid ett antal tillfällen! Bland annat kom det väl till pass när åkte till Oslo för flera dagars fest i samband med Sensation White, och verkligen ville kunna ha musik i bilen.

Och kanske finns det tystare elverk idag? På Scandip.se hittar du elverk från bland annat Volvo Penta, MTU, SCANIA, Deutz, Perkins, Honda, Mitsubishi och Briggs & Stratton.

Elverk

Det här inlägget innehåller sponsrade länkar, men allt som skrivs är våra egna åsikter!

Abonnieren Sie unseren Newsletter