Meny Stäng

Elverk till husbilen

Annons

Har ni ett elverk, och brukar ni i så fall använda det? Vi fick med ett elverk från Honda när vi köpte vår husbil på Blocket 2008. Jag skulle egentligen säga att vi använder det väldigt sällan. Många gånger står vi på campingar eller ställplatser med el. Om vi fricampar försöker vi ofta klara oss utan elverket, eftersom det låter en del.

Varför behöver man el?

Värme, kylskåp och matlagning klarar man ju bra med gasol, och vi har LED-lampor så de drar knappt någon ström. Det vi behöver el till är egentligen datorer, mobiltelefoner och om vi vill lyssna på musik eller se en film. Vi har dubbla batterier i bodelen, så även detta klarar vi ett tag utan elverk, men efter ett tag sinar förstås elen …

Stor nytta vid ett antal tillfällen

Elverket fungerar utmärkt för att producera el, så enda nackdelen är att det låter. Det stör oss inte alls inne i husbilen, men det kan eventuellt störa andra i omgivningen, så man vågar inte starta det precis var som helst. Hur som helst så har elverket kommit till stor nytta vid ett antal tillfällen! Bland annat kom det väl till pass när åkte till Oslo för flera dagars fest i samband med Sensation White, och verkligen ville kunna ha musik i bilen.

Och kanske finns det tystare elverk idag? På Scandip.se hittar du elverk från bland annat Volvo Penta, MTU, SCANIA, Deutz, Perkins, Honda, Mitsubishi och Briggs & Stratton.

Elverk

Det här inlägget innehåller sponsrade länkar, men allt som skrivs är våra egna åsikter!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev