Meny Stäng

Att grilla en hel gris

Annons

På midsommarafton grillade vi en hel gris. Det var ett projekt som tog större delen av dagen, men det var ett intressant och roligt projekt! Först byggdes en eldstad, och så monterades grisen på en ställning.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att grilla en hel gris tar runt fem timmar. I varje fall om den är först är lättrimmad och lättrökt, vilket tydligen är det vanligaste. Är den helt färsk får man räkna med ännu längre tid.

Midsommar i skärgården

Vi firade traditionell midsommar på Blidö med Peters släkt. Det blev både midsommarstång och sillunch, precis som traditionen bjuder. Nytt för i år var att vi också valde att grilla en hel gris.

Svenskt midsommarfirande

Grilla en hel gris – Så här gjorde vi

Glöden ska helst vara fokuserad mot ändarna av grisen, där den är som tjockast. I mitten är den tunn, och där är det lätt att den blir bränd och övergrillad. För att kontrollera att köttet är klart kan man använda en stektermometer.

Under grillningen penslade vi hela tiden med grillolja, och så vände vi förstås på grisen då och då. Till slut var det dags att skära upp och servera. Riktigt gott blev det tillsammans med färskpotatis och tzatziki.

grilla gris
Praktiskt att grilla några korvar under tiden
Midsommarbordet är dukat
Midsommarbordet är dukat
Och till slut kom grisköttet fram på bordet
Och till slut kom grisköttet fram på bordet
jordgubbar
Jordgubbar hör förstås till!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev