Meny Stäng

10 fina campingar i Sverige

Annons

Sommaren är här, och det är dags att ge sig ut och campa! Med husbil kan man självklart välja ställplatser eller fricamping, men ibland kan det vara trevligt att besöka en traditionell camping. Många campingar har naturnära lägen med fina bad. Här är tio fina campingplatser i Sverige som passar för sommarsemestern, presenterade från norr till söder i vårt avlånga land. Har du någon favoritcamping, som du gärna tipsar om?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Pite havsbad, Piteå

För den som vill ha en stor lyxig camping, i kombination med norrländsk natur. På Pite havsbad finns restauranger, nöjesfält, äventyrsbad och artificiell solterrass. Om man betalar för det kan man får kabel-TV på tomten.

Pite havsbad

2. Gullviks havsbad, Örnsköldsvik

Vid vackra Höga kusten hittar man den naturnära campingen Gullviks havsbad. Här finns havsbad med sandstrand och brygga. Man kan också ta båtturer ut till Ulvön.

Höga kusten sjö

3. Rullsands havsbad, Gävle

Som namnet antyder så finns en fin sandstrand vid Rullsands camping. I den bortersta änden av den hittar man ett nakenbad. På promenadavstånd finns en liten krog, där liveband spelar ibland.

Rullsands camping

4. Tällbergs camping, Siljan

Tällbergs camping har ett fint och naturnära läge vid Siljans strand. Här kan man bada vid campingens egna badbrygga, hyra roddbåt eller ägna sig åt fiske.

Tällberg camping

5. Gålö havsbad, Haninge

Inte långt från Stockholm hittar man Gålö havsbad, där det är nära till skog, hav, klippor och fina promenadstigar. Under sommaren finns även en restaurang.

Gålö havsbad

6. Hjälmaregården, Läppe

Läget vid Hjälmarens södra strand är väldigt fint. Här finns restaurang, café, bangolf och båtuthyrning. Hjälmaregården har även konferens- och lägerverksamhet.

Hjälmaregården

7. Malmköpings camping, Malmköping

Malmköpings camping är en stor och välskött camping med många husvagnar med förtält som står uppställda hela sommaren. Här finns en fin sjö och ett väldigt fint servicehus, med kristallkrona …

8. Eköns camping, Gryt

Eköns camping är en stor camping som ligger fint vid vattnet. Här samsas säsongscampare med tyskar på genomresa. Här finns nya servicehus och restaurang.

Eköns camping

9. Lysingsbadet, Västervik

En enorm camping med 900 campingtomter, och samtidigt fantastisk natur med små klippöar med broar emellan. vid Lysingsbadet finns också pool, gym, en arena där artister uppträder och en fin äventyrsgolf.

Lysingsbadet

10. Sonjas camping, Öland

Sonjas camping är en trevlig familjecamping i Löttorp, i den norra änden av Öland. Här finns minigolf, pool för barnen, en liten servering och en fin strand. Inom cykelavstånd hittar man restaurangen Lammet och Grisen.

Helena på stranden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev