Meny Stäng

Övervintra i Sydeuropa med husbil – 14 bloggar att följa

Annons

Vi njuter fortfarande av solen och värmen i Kroatien, men snart är det dags för oss att långsamt rulla norrut. Många andra körde neråt med sina husbilar under hösten, för att övervintra i Sydeuropa med husbil fram till våren.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vill du få lite solglimtar från sydligare breddgrader eller kanske lite idéer inför framtida övervintringsresor? Vi listar 14 inspirerande övervintringsbloggar att följa!

Uppdatering: Vi fortsätter förstås våra äventyr med vår husbil FREEDOM. Du kan följa dem här på freedomtravel.se och på Instagram på @freedomtravelnews.

1) JoY tillsammans

Jakob och Yvonne rullar på vägarna i en Carthago och bloggar på JoY tillsammans. För tillfället gör de en spännande rundresa på Sicilien i Italien.

JoY tillsammans

2) Husbilen Helge

Husbilen Helge åker runt i Europa med husse Bengt, matte Ingela och hunden Chivas. I år har Helge kört till Benidorm i Spanien och camping El Raco. Du kan läsa om livet där på Husbilen Helge.

Husbilen Helge

3) Pensionärsvil(l)an

Maggan och Ingemar spenderade förra vintern med husbilen i Grekland, men i år är det Spanien och Portugal som gäller. Följ deras resa på Pensionärsvil(l)an.

Pensionärsvillan

4) Lennarts tankar

Lennart skriver om livet i och utanför bobilen på Lennarts tankar. Lennart, Irene och deras Kabe befinner sig just nu i Fuzeta i Portugal.

Lennarts tankar

5) Husbil och resor

Nils-Åke och Birgitta körde söderut i oktober och befinner sig just nu i Silves i Portugal. Du kan läsa mer på Husbil och resor.

Husbil och resor

6) Inger’s Blogg

Inger skriver om övervintringsresor i Spanien och Portugal på Inger’s Blogg. Inger och Ingemar befinner sig för tillfället nu i Spanien. Just nu kan man läsa på bloggen att de är på väg till Valencia, där vi faktiskt hade turen att träffa dem i mars i år!

Ingers blogg

7) Jan och Maritas husbilsresor

Jan och Marita övervintrar på La Marina Camping & Resort i Alicante i Spanien. Mer kan du läsa på Jan och Maritas husbilsresor.

Jan och Maritas husbilsresor

8) Kjell och Solveigs husbilsblogg

Kjell och Solveig övervintrar på camping El Raco i Benidorm i Spanien. Du kan följa övervintringslivet på Kjell och Solveigs husbilsblogg (bloggen finns inte längre). Förra säsongen (i mars) hade vi nöjet att träffa dem när de bjöd med oss på en trevlig tisdagsträff för svenskar på campingens restaurang!

Kjell och Solveigs husbilsresor

9) Bosses och Gerds husbilsresor

Bosse och Gerd övervintrar också på El Raco i Benidorm i Spanien, och även dem träffade vi i Benidorm i mars! Du kan följa deras övervintring på Bosses och Gerds husbilsresor.

Bosse och Gerds husbilsresor

10) Vårt husbilsliv

Ytterligare en övervintringsblogg från den populära campingen El Raco i Benidorm. Vi träffade även Anders och Birgitta och deras hund Alonso i mars i år och du kan följa dem på Vårt husbilsliv.

Vårt husblisliv

11) Vår resesida

Inger, Staffan och hunden Dagny reser med en Adria. De rullade söderut i oktober och befinner sig nu i Spanien. Du kan läsa mer på Vår resesida (bloggen finns inte längre).

Vår resesida

12) Ulla & Torgny på äventyr

Ulla & Torgny bloggar om övervintringar med husbilen ADA på Ulla & Torgny på äventyr. De är nu nere i Spanien, bland annat för att spela golf!

Ulla och Torgny på tur

13) Mona & Charlies reseblogg

Mona & Charlie, som vi hade turen att träffa i Portugal förra vintern, är nu tillbaka i Portugal. Du kan följa dem på Mona & Charlies reseblogg.

Mona & Charlies reseblogg

14) Lena & Jan blogg

Lena & Jan reser med en Concorde med en Smart i garaget. Vi spenderade några trevliga dagar med dem i Roquetas de Mar i februari i år. Nu har de precis kommit ner till Spanien igen. Du kan följa dem på Lena & Jan blogg (bloggen finns inte längre).

Lena & Jan blogg

En liten bonus: Berit & Bosses blogg

Efter publicering av det här inlägget fick vi tips om Berit och Bosses blogg, där de skriver om sin 6:e resa till Portugal och Marocko.

Berit och Bosses blogg

Vill du läsa mer om att övervintra med husbil i Sydeuropa?

Vi har själva spenderat en vinter med husbil i södra Europa, bland annat i Portugal och Spanien. Här kan du läsa lite mer om det:

Ställplats i Albufeira

Prenumerera på vårt nyhetsbrev