Menü Schließen

Reiseblogger sein in einer Zeit, in der man nicht reisen kann

Es ist jetzt eine besondere Zeit, um Reiseblogger zu sein. Sie konnten schon lange nicht mehr reisen und werden auch in Zukunft nicht mehr reisen können. Das Einzige, was Sie tun können, ist hier und jetzt zu sein, in guten wie in schlechten Zeiten. Aber was macht man als Reiseblogger?

2020 var en tankeställare

På många sätt var 2020 en tankeställare. Vi har i och för sig ofta sagt att man inte ska ta något för givet, att ingenting kommer fortsätta vara som det varit och att det enda som är konstant är förändring. Men ändå! Kanske var 2020 ett uppvaknande för många av oss. Vi kan nicht räkna med att för alltid resa som vi alltid gjort. Framtiden är, som alltid, oviss.

Järvafältets naturreservat
2020 bjöd på många naturupplevelser – på säkert avstånd från andra människor

Att reseblogga 2020

När vi tänker tillbaka på 2020 och resebloggandet för vår del, så gick det i vågor. Det började med att vi fick ställa in flera resor, men vi fann oss ganska snabbt. Våren gav energi och vi laddade för naturreservat och utomhusäventyr. När sommaren kom ställde vi om till Sverige och husbilsresan längs Göta kanal blev bättre än vi någonsin kunnat ana.

I agusti gjorde vi en Kreuzfahrt mit Viking Line och i september vågade vi oss på en resa till Polen und Tschechische Republik. Det fanns ett ”fönster” för resande just då och livsandarna vaknade. Just det, det var så här roligt det var! Sedan fortsatte det med flera event och en planerad resemässa som …

… ställdes in. Och den här andra gången när allt stängde ner blev det svårare att hämta energi för äventyr. Vi kröp in i vår lilla husbåtsbubbla, hade zoom-möten och lagade mat. Och så kom 2021. Nytt år, samma begränsningar. Men är man en resebloggare om man inte reser?

Tidigt hösten 2020 fanns ett ”fönster” och vi kunde göra några små resor

Varje resebloggare hittar sitt sätt

Vi är ju inte de enda resebloggarna i Sverige, tvärtom! Sajten ”Svenska resebloggare” samlar något hundratal resefantaster till bloggare. Några bloggar har säkert somnat in under året. Andra kämpar på. Men vad skriver man om?

I somras upplevde vi att många bloggade om Sverige, om husbilsliv, om friluftsliv och om vandring. När hösten mörknade skiftades fokus en aning. Drömma om Asien? Tipsa om böcker? Vinterbada?

I skuggan av resorna

Nyligen gick diskussionerna heta i en tråd i resebloggarnas egen Facebookgrupp. Gruppen är sluten, så jag ska förstås inte avslöja detaljerna som delas där, men jag kanske ändå kan snudda vid kontentan helt löst. Många har under året skaffat helt nya intressen. Kanske ett renoveringsprojekt, en sommarstuga, en odlingsträdgård, en hundvalp, matlagning, hälsa, bokläsning, handarbete, språkstudier eller en ny utbildning. Det är verkligen ingen brist på energi eller initiativförmåga!

Kanske jogging istället för resor?

Så, hur tänker vi?

Precis som många andra resebloggare så har vi hittat en ny vardag med nya vanor och nya intressen. Vi skojade igår om att promenera nog är vårt nya intresse. Det är det nog inte, men vi promenerar en hel del. Vi joggar också, lagar mat och tittar på TV-serier. Vi har också engagerat oss i produktutveckling und Webshop.

Men, vi längtar också efter resor och äventyr! När vi kollar igenom gamla blogginlägg inser vi hur roligt, spännande och utvecklande vi tycker att det är att resa. Många faktorer begränsar oss just nu, coronapandemin främst, men också att vi inte har någon bil med vinterdäck.

Men snart, snart ska vi försöka vidga våra vyer åtminstone pyttelite. Om det så än är för en ny promenadväg. För det är väl det som är att vara resebloggare, att vilja se vad som finns bakom hörnet, eller?

Vi avslutar med en fråga: Hur känner du inför resor och (vardags)äventyr? Vad vill du helst läsa om på en reseblogg i dess tider?

Abonnieren Sie unseren Newsletter