Menü Schließen

Ostern, Vorbereitungen und Ankündigung

Ostern ist da, und wir bereiten uns auf unsere lange Wohnmobilreise vor. Darüber hinaus möchten wir einen Aufruf zur Einreichung von Beiträgen veröffentlichen! Haben Sie auf der Wohnmobilmesse in Kista die Reise nach Tschechien gewonnen? Oder kennen Sie das Paar, das es getan hat? Lassen Sie es uns wissen!

Att träffa familj och vänner innan avresa

Innan man ger sig av på en fyra månader lång resa vill man förstås träffa familj och vänner. Vi har träffat bland annat träffat våra goda vänner Lennart och Beata. Innan avresa kommer vi också träffa Helenas mamma och Peters båda söner. Sedan får vi hålla kontakt via telefon, mejl och sociala medier.

Hälleflundra med rödkål och sparris – en av två ”spontanrätter” hemma hos Lennart och Beata

Att fixa med husbåten

Den senaste tiden har vi också jobbat med att ta hand om husbåten. Vi har blivit ålagda att uppgradera några saker som handlar om brandskyddet. Detta har vi inte lyckats fixat ännu, eftersom det tar tid att få tag på hantverkare som kan just detta, men vi har efterfrågat offerter och hoppas kunna genomföra korrigeringarna ”på distans”.

Det vi däremot kunnat fixa själva är att byta hjul på landgången. Vi behöver inte ta hand om rabatter eller klippa gräs, men istället måste vi byta landgångens hjul en gång om året …

Nu ska landgången kunna rulla mjukt igen, utan att föra oväsen.

Efterlysning: Vem vann Tjeckien-resan?

Vi vill passa på att göra en efterlysning! Under mässan ”Husbil Stockholm 2022” på Kistamässan höll vi en föreläsning om Crystal Valley in der Tschechischen Republik (lördag 19 mars klockan 11:00). Under denna föreläsning lottade vi ut ett väldigt fint pris – nämligen en resa till Tjeckien!

Vi drog vinnarnas namn ur en ”hatt” och delade ut ett kuvert som innehöll priset. Det var dock intensivt under mässan och vi glömde ta vinnarnas namn. Nu vill Tjeckiska Turistbyrån (som står bakom priset) gärna ha vinnarnas namn för att kunna bistå dem kring resan!

Var det du som vann resan? Känner du paret som vann resan? Skicka ett mejl till oss på kontakt@freedomtravel.se!

Das Beste dieser Woche

Bäst denna veckan? Först och främst alla fina möten med familj och vänner! Därefter att vi äntligen kan ge oss iväg på vår långa husbilsresa!

Was können Sie in Ihrer Woche als positiv hervorheben?

Die kommende Woche

Under veckan som kommer – ja, då är vi på rull! Inledningsvis blir det Sverige, och du kan vänta dig rapporter från platser mellan Stockholm och Malmö! Missa inte att följa här och på Instagram på @freedomtravelnews!

Frohe Ostern!

Vi passar också på att önska en riktigt fin påskhelg!

Haben Sie den letzten Happy Friday verpasst? Lesen Sie Aprilwetter - und heute holen wir das Wohnmobil ab!

Abonnieren Sie unseren Newsletter