Meny Stäng

Happy Friday: Vara glad för det lilla

Annons

Ok, nu kör vi och Peter bakom två rattar! två bilar som stökar samtidigt, ja då är det bara att ta till Monty Python’s ”Always look on the bright side of life”. In på nätet och söka orsaken till felen och så ska det här vara löst ganska fort.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Renaulten startade bara när den kände för det själv, ungefär var fjärde gång. Det är som att fostra en tonåring, dom lyssnar var fjärde gång, hmm. Husbilen tappade helt plötsligt backkameran och backlampan men det kan väl inte vara så svårt att fixa!?

Renault Clio startar inte

Precis! Vi fick igång bilen och nu jädrar ska vi inte stänga av Renaulten innan vi har handlat reservdelar, och vi har dom i vår hand. Sagt och gjort och ut och jaga. Jag hade slagit på nätet och det finns hela forum om att ”Renault Clio startar inte” och vilken lättnad att jag inte är ensam i båten.

Tändhjulssvänggivaren? Vilket ord? Som flaggstångsknoppstoppsputsaren … Ska jag säga det här när vi kommer till verkstaden? Jag fick till slut min lilla, ja du vet … givaren.

Nu skulle jag byta, och jäklar vad jag letade och hittade fasen inte vad den satt. In till datorn och slå på var den lilla rackaren kunde sitta, och där under en slang så sker det ett under, jag hittar den och vad glad man kan bli för det lilla. Lätt att byta när det väl kom sig och nu går lilla FREEDOM igen som en pärla.

Givare
inte lätt att hitta

Backljusgivare till husbilen

Ha, en givare måste ju vara en baggis! Läser på nätet igen och köper en lång 19 mm hylsa för att byta givaren så nu kör vi. Den är för tjock! Ok, jag slår på nätet igen och det ska vara en extra tunn lång hylsa. Iväg och handla och prova igen, NOT! Jag tar fram vinkelkapen och slipar ner hylsans väggar men det är för trångt ändå längst ner i motorn, så det går bara inte.

Nu vet jag!En gång har det kommit en snilleblixt som har uppfunnit en backljuskameragivare, och hans kompisar frågade vad man ska göra med den? Han sa att om man börjar med givaren och bygger en ”bil runt om” så har man säkert nytta av den i framtiden, eller hur? En bil gick att laga och jag är glad för det.

Backljusgivare
Längst ner i motorn så aparmar behövs med lyse på
Backljusgivare
Glöm det

Idag åker vi till ett bröllop som vi ska fota så alla strålkastare går bara framåt och det är verkligen ”Happy Friday”. Hur har din härliga vecka varit?

Missade du förra Happy Friday? Läs Nederlag till vinst

Prenumerera på vårt nyhetsbrev