Meny Stäng

Husbåtsliv, resplaner och resebloggsnack

Då var det fredag igen, vilket förstås betyder Happy Friday här på FREEDOMtravel. På fredagar brukar vi skriva lite mer personligt och sammanfatta det bästa från veckan. Visst är det bra att fokusera på det positiva ibland, eller hur? Självklart vill vi höra det bästa från din vecka också!

Husbåtslivet

Efter vår två månader långa husbilsresa runt Europa är det ganska skönt att leva lite husbåtsliv igen! Denna vecka har Peter bland annat bytt ut två av våra fendrar som hade slitits sönder och tappat luften. Skönt när saker och ting är helt och fungerar igen!

Vi har också haft superdåligt vattentryck i två dagar, vilket brukar bero på att vattenledningen läcker någonstans mellan land och vår båt. Nu har marinan fixat läckan och vi kan äntligen duscha utan att liksom skvätta vatten över kroppen. Happy Friday!

husbåt

våra Resplaner

Allra bäst denna vecka är förstås att vi bokat en resa till Sri Lanka i jul. Vi fick massor av tips i kommentarsfältet, och det tackar vi ödmjukast för! Vi har börjat fundera på saker vi vill se och göra, och har kommit fram till att vi nog ska boka boende på mer än ett ställe för att hinna se oss om.

Flera har skrivit att det är lämpligare att ha chaufför än att köra själva. Vi tackar för dessa råd och överväger nu självklart detta alternativ. Samtidigt gillar vi (läs Peter) att köra själva, så vi har inte helt övergett tanken. Det är ju en frihetskänsla att ta sig runt med egen bil!

Kenya vägar
Vi har bland annat kört bil i Kenya (bilden) och Israel, och moppe i Vietnam

Resebloggsnack på torsdagskvällen

På torsdagskvällen hängde vi på ett event på Finlands ambassad, och det bästa med detta var faktiskt att träffa några andra journalister och resebloggare igen. Efteråt gick vi och vår vän Christian, som driver Matochresebloggen, och tog en öl på kvarterskrogen Paraden på Valhallavägen. Sååå otroligt roligt att prata blogg och resor. Dessutom slank det ner några smarriga smårätter …

Tonfisktaco
Tonfisktaco
Kantarelltartlett
Kantarelltartlett

Vi måste godkänna kommentarer

Det är redan flera som upptäckt att kommentarerna inte längre godkänns direkt här på bloggen. Detta beror på att vi tyvärr varit tvungna att ändra inställning, så att vi modererar alla kommentarer.

Anledningen till ändringen är att vi ansökt om att bli ansvariga utgivare för webbplatsen, och då krävs att ingen annan kan publicera något på sidan utan vårt godkännande. Vi kommer förstås försöka godkänna kommentarer så fort som möjligt, och hoppas att detta inte känns som något problem för dig! Det som är ”happy” med detta är att vi hoppas att snart bli godkända som ansvariga utgivare! Vad har varit bäst under din vecka?

Freedomtravel Belgien
Snart ansvariga utgivare? (Bild från Belgien i somras)

Missade du förra Happy Friday? Läs Reportage från Tjeckien och film från Tyskland

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev