Meny Stäng

Lyxlunch, nytt objektiv och besök i husbåten

Annons

Man hinner ju knappt säga hej så har ytterligare en vecka swischat förbi. Peter har roat sig med lyxlunch, Österrike-inspiration och besök i husbåten den här veckan. Jag (Helena) har mest hängt på jobbet, men å andra sidan har jag fått ett stort nytt objektiv, så det är inte synd om mig. Vad har varit det bästa under din vecka?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lyxlunch och inspiration om Österrike

I veckan har Peter varit på lyxlunch, inbjuden av Österrikes turistbyrå. Skidorten St Johann i österrikiska Tyrolen visade bilder från sina fina backar och charmiga österrikiska hus. Verkar vara en riktigt fin skiddestination för framför allt barnfamiljer! Vi har aldrig varit just där, men 2017 åkte vi skidor i Alpbachtal i Tyrolen – också väldigt fint!

Vinlunch Österrike
Peter minglar med resebloggare på lunch med Österrikes turistbyrå

Nytt objektiv

I helgen, när vi var inne på Vete-Katten, gav mitt objektiv på kameran upp. Det gick fortfarande att ta bilder men inte att zooma, och hur kul är det? Peter har hela veckan försökt övertala mig att byta till en kompaktkamera och jag har envist vägrat och sagt att jag vill ha en stor kamera (han skrattar åt mig) som kan zooma långt. Och vad gjorde han då? Jo, han köpte ett ännu större objektiv åt mig än jag hade tidigare. Nu har jag ett Nikon 18-300 objektiv. Sååå nöjd!

kamera
Mitt gamla kamerahus med mitt nya objektiv (fotat med mobilen)

Besök i husbåten

I veckan fick vi också besök av vår husbilsvän Kenneth, som bland annat reste med oss till Wismar i Tyskland 2017. Han besökte Stockholm i ett jobbärende och tittade förbi husbåten med en flaska bubbel. Väldigt trevligt! Eller ja, trevligast för Peter då eftersom jag (Helena) var på jobbet. Peter glömde fota, men bilden nedan från en tysk vinkällare passar ju bra på Happy Friday, eller hur?

Wismar sekt
Peter och Kenneth provar sekt i Tyskland … vid ett helt annat tillfälle

Missade du förra Happy Friday? Läs Dags för veckans djupdykning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev