Meny Stäng

Annorlunda solresmål och tågresor till Japan

Måndag betyder resenyheter på FREEDOMtravel, och vi är förstås som vanligt nyfiken på dina reflektioner! Är du nyfiken på de annorlunda solresorna? Skulle du kunna tänka dig att åka tåg till Japan? Föredrar du ett flygbolag som klimatkompenserar automatiskt?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Annorlunda sol- och badresmål i sommar

Mallorca och Kreta toppar listan över sommarens mest populära resmål, enligt Ticket Resor. Samtidigt finns det också andra, mer okända destinationer vid Medelhavet, som kommer som uppstickare. Dessa orter lockar svenska resenärer i sommar:

  • Dhermi, Albanien
  • Alonissos, Grekland
  • Antiparos, Grekland
  • Parga, Grekland
  • Bodrum, Turkiet
  • Marmaris, Turkiet
Bunec Beach

Nu kan du boka tågresa till japan

Resebolaget Världens resor lanserar nu en tågresa som går hela vägen till Japan. I Världens resors utbud finns tidigare tågresor genom Europa och en tågresa till Hongkong. Den nya tågresan till Japan är en 28 dagar lång upplevelse på räls. Resan går på den Transsibiriska järnvägen och man gör stopp i flera sibiriska städer. I Vladivostok fortsätter man med båt till Sydkorea, och därefter blir det tåg och båt igen.

Transsibiriska järnvägen

Flygbolaget BRA klimatkompenserar alla resor

Flygbolaget BRA klimatkompenserar alla flygresor som bokas från och med 1 april, utan extra kostnad. Man behöver alltså inte göra något extra val eller betala några extra tillägg. Allt klimatkompenseras automatiskt.

Flyg

Förvirrande information om Blå Tåget

Blå tåget kör sträckan Stockholm-Göteborg och erbjuder en upplevelse av ”en svunnen tid”, med stressfri miljö, restaurang och pianobar. För några dagar sedan skrev Aftonbladet och Expressen att bolaget som driver Blå Tåget satts i konkurs. Samma dag skrev SVT att bolaget, enligt bolagets vd, betalat skulden och att ärendet är avslutat. På Blå tågets egen webbsida står ”Viktig info! Blå Tåget har inte gått i konkurs utan bedriver sin tågtrafik som vanligt. Välkomna ombord!”

järnväg

Resemässan ITB i Berlin har avslutats

Den 6-10 mars genomfördes den enorma resemässan ITB i Berlin. Under mässan var bland annat 5000 journalister, 450 bloggare och väldigt många besökare på plats. Vi hade inte möjlighet att ta oss dit, men du kan läsa om mässan hos resebloggaren Johnnybajdzjan.

ITB Berlin 2019 – Opening Ceremony, Showpart of Partner Country Malaysia

Missade du förra resenyheterna? Läs Bästa matlandet och ”Destination Okänd”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev