Meny Stäng

Att arbeta hemifrån – och att njuta av naturen

Happy Friday? Det känns ju jättesvårt att vara riktigt glad nu, när i stort sett alla i samhället oroar sig för människors hälsa, företagens överlevnad och landets ekonomi. Vi gläds i alla fall åt att vi svenskar fortfarande kan vara ute i och njuta av naturen.

Arbeta hemifrån

Vi har arbetat hemifrån husbåten hela denna vecka. Peter jobbar ju jämt hemifrån, men nu gör jag (Helena) också det. Vi uppmanas att jobba hemifrån av vår chef. Många på mitt jobb (de som har vårdutbildning i botten) har också skrivit upp sig på en lista, för att kunna rycka in i vården vid akuta behov.

Jag och mina kollegor håller videomöten med Zoom. Denna vecka har vi också haft videomöten med forskare i Barcelona, Paris, Amsterdam och Dublin. Alla dessa forskare satt också hemma, med barn springande ut och in i deras arbetsrum …

husbåt

Fixa hemma

Man kan ju inte sitta vid datorn precis hela tiden, så ibland fixar vi med annat. Peter har bland annat skruvat fast nya ben på utdragssängen i vår bäddsoffa. Vi sover nämligen fortfarande i bäddsoffan, eftersom vi inte tagit oss råd att köpa en ny luftvärmepump (vilket gör att vi har kallt på nedre däck). Som du ser har vi i alla fall tagit oss råd att köpa en ny skruvdragare, efter att den förra ramlade över bord

Montera ben på bäddsoffa

Klockor i alla färger

Jag måste också berätta om Peters senaste shopping! Han älskar verkligen klockor (och glasögon) i olika färger, och när han får syn på något han gillar blir han euforisk.

Strax innan det började kännas som att man helst inte ska röra sig bland folk över huvud taget gjorde han ett besök i Solna centrum. Vad hittade han på Kjell & Company? Massor av klockor i olika färger … Om vi blev ruinerade? Nej, som tur var kostade de bara 40 kronor styck. Nu ska det matchas!

Klockor i olika färger

Vara utomhus

Vi spenderar mycket tid hemma nu, men man kan ju faktiskt utan problem vistas utomhus i naturen! Det är vi väldigt glada för. I slutet av förra veckan hann vi med en tur till Djurgåden och den här veckan har det också blivit ett besök i ett jättefint naturreservat. Vi berättar snart mer!

Bäst denna vecka

Detta har varit en tung vecka med mycket oro relaterat till det eländiga coronaviruset. Bäst har varit när man ser exempel på människor som hjälper varandra, utan egen vinning i sikte, samt att man fortfarande kan vara ute i naturen. Det kommer vi att utnyttja! Har du något som du kan lyfta fram som positivt under din vecka?

Veckan som kommer

Vi kommer skriva om vårt besök i naturreservatet. Får vi fortsatt fint väder kommer vi besöka ännu fler naturområden i Stockholmsområdet. Nu när vi båda jobbar hemifrån är det verkligen skönt att komma ut! Vi har också beställt prylar till vår husbil FREEDOM och kommer förmodligen skriva lite mer om husbilsliv.

Pampas marina

Missade du förra Happy Friday? Läs Två event och en inställd resa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev