Meny Stäng

Att lyfta en katamaran – från ett husbilstak

Annons

Då var det dags att lyfta ner katamaranen från husbilens tak … Efter diverse diskussioner fram och tillbaka bestämde vi oss för att fråga om vi kunde få hjälp i ett högt båthus, där det fanns en vinsch. Inga problem!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

På plats i Polen

Nu är vi på plats i Polen. Vi tog färjan hit, Gdansk-Nynäshamn och rullade sedan till Mechelinki där våra vänner Lennart och Beata har köpt ett sommarhus. Vi åkte hit för att njuta av kusten och se våra vänners hus, men samtidigt lovade vi att forsla med deras nya katamaran.

Hur då? Jo, vi tog den helt enkelt på taket på husbilen! Vi baxade tillsammans upp katamaranen hemma i Sverige, men hur vi sedan skulle få ner den? Det visste vi inte, men vi tänkte att det nog löser sig på något sätt …

Hjälp att lyfta katamaranen

På plats i Mechelinki hittade vi ett båthus där några gubbar jobbade. Vi frågade, med hjälp av Beata som pratar polska, och visst skulle vi få hjälp! Vi backade in Freedom och flera gubbar hjälpte till att fästa kroken i katamaranen och se till att den lyftes upp smidigt, samtidigt som husbilen rullade bort. Sedan var det bara att lägga upp den på hjul och rulla ner den till vattnet. Riktigt smidigt gick det!

Betalning? De sa att det inte kostade något, men en flaska whiskey kunde vi förstås dela med oss av! Nu är katamaranen nere från taket och vi kan fortsätta våra äventyr i Mechelinki och Polen.

Vinsch i garage
Lyfta katamaran
Båtlyft

Prenumerera på vårt nyhetsbrev