Meny Stäng

Var är den svenska sommaren bäst?

Igår gjorde vi premiärturen med husbilen, från Arboga till Stockholm, och vädret var så långt ifrån en härlig sommardag man kan komma. Det snöade, haglade och regnade om vartannat och var allmänt otrevligt. Men den svenska sommaren kan vara fantastisk! Vi planerar att spendera en hel del tid i Sverige i sommar och idag presenterar vi våra Sverigefavoriter tillsammans med ett index som talar om var i Sverige du får mest semester för pengarna.

Husbilspremiär och sommardrömmar

Det var mysigt att sätta sig i husbilen igår och det kändes väldigt hemtamt. Vi bodde ju faktiskt i den under ett helt år för inte så länge sedan. Vädret var däremot mindre mysigt, så det är inte konstigt att man drömmer om sommaren!

I år planerar vi att vara en hel del i Sverige i sommar. Vi vill uppleva sommaren i husbåten, men har också planer på större och mindre resor i Sverige, bland annat till Piteå i samband med Nolia-mässan.

Vägen från Arboga till Stockholm igår
Vägen från Arboga till Stockholm igår

Våra Sverigefavoriter

Det finns oändligt många vackra ställen i vårt avlånga land. Vi tycker mycket om Stockholm på sommaren, och Stockholms skärgård är också en favorit. Vi åker till exempel ibland till Blidö där Peter har släktingar, och där han själv var mycket under uppväxten. Andra favoriter är Halmstad och Tylösand (där jag brukade vara under uppväxten) samt Smögen och Öland. Vilka är dina sommarfavoriter i Sverige?

I Stockholms skärgård på sommaren
Blidö i Stockholms skärgård på sommaren

Mest sommarsemester för pengarna

Zmarta har tagit fram ett index där man kan se var i Sverige man får mest sommarsemester för pengarna. Man har lagt ihop priserna för en natt i dubbelrum på ortens stadshotell, ett glas vin och en varmrätt i hotellets restaurang samt ett dygns båtplats i ortens hamn.

Totalkostnaden har sedan dividerats med ortens snittemperatur i juli för att få fram ett pris per grad Celsius. Var du får mest sommarsemester för pengarna? I Piteå! Kolla själv in Zmartas sommarstadsindex.

Ännu mera Stockholms skärgård
Ännu mera Blidö i Stockholms skärgård

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Zmarta. Åsikterna, tankarna och bilderna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev