Meny Stäng

Resor och resmål vi drömmer om

Annons

Nu har det blivit både kallt och mörkt i Sverige, och det är lätt att sitta hemma och drömma om varma, spännande och kanske exotiska resmål. Här är några resor och resmål vi drömmer om just nu.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vilka resor och resmål drömmer vi om?

Borde man kanske bli ”mätt” på resor när man reser ofta? Det händer i alla fall inte oss. När vi är ute och reser ser vi nya tänkbara resmål ”swischa förbi” och när vi är hemma läser vi resereportage och söker fakta om destinationer. Och så får man nya idéer på ställen man vill besöka!

Resebloggaren 4000 mil skrev nyligen om resorna hon drömmer om just nu – och vi fortsätter på samma tema. Här är resorna och resmålen vi drömmer om för tillfället.

Varma destinationer

Just nu har det ju blivit riktigt kallt i Sverige, och våra vinterjackor är dessutom hos skräddare på lagning, så vi går klädda i för tunna jackor. Vad längtar man efter då? Värme förstås! Jag skulle kunna tänka mig en vecka nästan var som helst där det är varmt. Mexiko? Bali? Kap Verde?

Nyligen var vi i Egypten – härligt!

Spännande städer i Europa

Vi har rest mycket i Europa, men trots det har vi många intressanta städer kvar som vi inte besökt. Några av de städer vi är lite extra sugna på är Berlin, St Petersburg, Bratislava, Wien, Wrocław, Belgrad och Bukarest.

Intressanta platser i Europa

Ju mer vi reser i Europa, och ju mer vi läser på, desto mer blir vi nyfikna på nya destinationer. Efter att ha läst på har vi till exempel insett att det finns massor kvar att se och uppleva på Sicilien. Vi har också blivit nyfikna på Cypern, och på ett gäng mindre öar i Medelhavet.

Det finns mer att upptäcka på Sicilien

Långa husbilsresor

Det absolut bästa sättet att resa för oss är att göra långa husbilsresor. Om vi får drömma helt fritt så vill vi resa runt med husbil under ett helt år igen, som vi gjorde under den 1-åriga husbilsresan 2015. Vi skulle gärna upptäcka mer av Frankrike och Centraleuropa, men också kanske till exempel se Rumänien.

Om vi ska drömma lite mindre stort så längtar vi också husbilsresor som kan genomföras på sommarsemestern. Vi är till exempel nyfikna på att husbila i Lettland, Litauen och Ungern.

Husbil runt Europa 2014-2015
Att göra en riktigt lång husbilsresa igen är största drömmen

Exotiska resmål

Exotiska resmål lockar alltid lite eftersom de är … exotiska. Det skulle till exempel vara spännande att få uppleva Japan någon gång i livet, och vi skulle gärna se mer av Afrika. Dessutom har vi länge känt en liten nyfiken lockelse till länder som Georgien, Azerbajdzjan och Uzbekistan. För att inte tala om Grönland till exempel … Det finns ju så mycket att se och uppleva i världen!

Vilka resor och resmål drömmer du om?

Berätta gärna vilka resor och resmål du drömmer om? Är någon av drömmarna på väg att realiseras, eller är drömmarna mer avlägsna?

Zanzibar i Tanzania var ett riktigt drömresmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev