Meny Stäng

Boktips: Ängeln i Groznyj av Åsne Seierstad

Annons

Med böcker kan man resa dit man annars aldrig reser. Denna gång: Tjetjenien. Vad driver Åsne Seierstad att, som 24-årig nyutexad journalist, lifta med ett militärplan från Moskva till kriget i Tjejtenien? Kanske mer dumdristigt än modigt, men man blir fascinerad!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Krigets Tjetjenien

Det här är berättelsen om resan till krigets Tjetjenien, och om återbesöket 10 år senare. En berättelse om ett folk som deporterats, smutskastats och gång på gång fråntagits allt.

I boken får man möta tjetjenska familjer där männen blivit bortförda, föräldrar till unga tjetjenska terrorister (i den ryska teatern), föräldrar till unga ryska rasister som hatar tjetjener, den tjetjenske presidenten som ordnar glassiga events till sin egen ära och ängeln i Groznyj – kvinnan som utan att kräva nåt i gengäld tar hand om Tjetjeniens föräldralösa barn. En hel del historia, mycket smärta, inte en enda tråkig sida.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev