Meny Stäng

Boktips: El Choco av Markus Lutteman

Annons

Markus Luttemans ”El Choco” är inte en litterär upplevelse. Däremot är det en fascinerande resa in i en värld som man helst upplever just såhär, på avstånd. Efter en misslyckad knarksmuggling hamnar Jonas Andersson i det beryktade San Pedro-fängelset i Bolivia. På avdelningen finns inga lås på cellerna och inga vakter. De våldsamma och beväpnade fångarna styr tillvaron här inne.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ett samhälle innanför murarna

Fångarna driver restauranger, går kurser i papier maché, idkar knarkhandel och bestämmer vem som förtjänar att dö, på olika brutala vis. Fruar och barn bor periodvis på fängelset liksom de rika knarkkungarnas tjänstefolk.

Har man pengar kan man ta in en byggfirma för att lyxrenovera sin ”lägenhet” och kanske skaffa en jacuzzi. I den här brutala och korrumperade tillvaron börjar Jonas ironiskt nog ordna upp sitt liv: han slutar med drogerna, gifter sig och blir pappa.

El Choco

Prenumerera på vårt nyhetsbrev