Meny Stäng

Harbour Hopper tour – amfibiebåt runt Halifax

Annons

Idag tog vi en ”Harbour Hopper tour” här i Halifax i Kanada, det vill säga en tur med en amfibiebåt. Det här grönblå mellantinget mellan bil och båt startar på land, och efter en stund på stadens gator kör man helt sonika ner i vattnet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Harbour Hopper tour på vatten …

Turen med amfibiebåten startade på land här i Halifax och åkte nästan direkt ner i vattnet, så att vi kunde se kusten utifrån. Trots att man visste att det skulle fungera utmärkt kändes det konstigt att köra rakt ner i vattnet med en … bil? Nåja, snart kändes det mer som att vi befann oss på en båt.

På den första bilden ser du oss när vi precis kört ner i vattnet. Guiden pekar och berättar om sådant vi kan se från båten. Turen fortsatte sedan längs med kusten medan guiden berättade om hus och båtar runt omkring oss. Vi fick också en bättre vy på Murphys restaurang, där vi ätit middag nästan varenda kväll under den här resan.

Visst är detta en ganska cool stad? Jag måste säga att jag gillar blandningen mellan storstadslika skyskrapor och avslappnat semesterhäng i hamnen. Upplevelsen blir förstås inte sämre av den blå himlen och den nästan 30-gradiga sommarvärmen.

Amfibiebåt
Nova Scotia
Murphys Halifax
kanada
Halifax Kanada

… och på land

Efter en stund på vattnet var det dags för vår Harbour Hopper tour att fortsätta upp på land. Farkosten rullade upp på en bilväg och nu var det bara att vänja sig vid att man satt i en bil, och inte i en båt. Vi fick en guidad tur förbi olika hus och kyrkor samt runt stora delar av Halifax, medan guiden pekade och berättade.

Farkosten/fordonet (vad man nu kallar den?) kostar för övrigt runt en miljon dollar och har använts som amfibiefordon i Vietnamkriget. från början var den militärgrön men nu har den målats om för att se lite snällare ut … Och nog ser den lite snällare ut än ett krigsfordon? Jag måste säga att jag gillar den betydligt bättre i den här tappningen!

harbour hopper
halifax
halifax Nova Scotia
Kanada 2012

Prenumerera på vårt nyhetsbrev