Meny Stäng

Service och priser i Kanada

Annons

Vi måste säga att alla människor vi mött i Kanada är otroligt trevliga, och servicen på restaurangerna är fantastiskt bra. Därför tänkte vi passa på att skriva lite om service och priser i Kanada!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bra service

Vi har upplevt servicen här i Halifax i Kanada som mycket bra. Du behöver aldrig vänta och på restaurangen är det alltid någon som frågar hur det smakar och om du saknar något. Dessutom är de flesta öppna, vänliga och glada. Inget att klaga på alltså! När det kommer till priser är det däremot bra att ha lite koll på hur det funkar i det här landet.

Restaurang Kanada
Den italienska restaurangen ”The bicycle thief” i Halifax – mycket god mat och mycket bra service

Moms, dricks och priser i Kanada

Priserna på menyerna är som i Sverige eller något lägre, men sedan tillkommer moms och dricks. Detta är lätt att missa när man är van vid hur det fungerar i Sverige och Europa, och då är det lätt att slutpriset plötsligt blir mycket dyrare än man tänkt. Detta gäller för övrigt både på restauranger och i butiker. Det står ett pris som man kan se, och sedan måste man tänka ut att moms och dricks tillkommer.

Om man betalar med kort finns det ett färdigt alternativ med 15 procent dricks som man kan välja. Som ovan har detta känts lite konstigt, som att man är ”pressad” att ge dricks, men vänjer man sig vid systemet känns det antagligen naturligt. Några gånger har detta med priset gjort oss lite överrumplade, men på plussidan får vi återigen nämna den fina servicen och det bra bemötandet!

Klädstilen är förresten lite annorlunda här! På dagarna har alla (oavsett ålder och kön) shorts, T-shirt och flipflops. På kvällarna har killarna samma kläder (även på restauranger och nattklubbar) och tjejerna byter till illasittande blommiga klänningar á la hemmafruar på 50-talet. Till det behåller de sina flipflops eller tar på ett par 80-tals pumps. Lite oväntat kanske, men trots detta lyckades jag göra några shoppingfynd.

Service och priser i Kanada
Shoppingfynd från Kanada

bilder från Halifax, Kanada

Här kommer också några bilder från den här kuststaden. Den centrala delen av staden består av branta gator och en variation av olika hus, allt från mycket moderna till kreativt färgglada. Nere vid hamnen blandas skyskrapor med charmiga hamnrestauranger och båtar i alla storlekar och modeller. Detta är en stad som man lätt blir förtjust i!

Halifax Kanada
Kanada
Halifax Kanada

Prenumerera på vårt nyhetsbrev