Meny Stäng

Fisk och skaldjur i Halifax i Kanada

Annons

Vi har hunnit äta en hel del fisk och skaldjur i Halifax, här i Kanada. Detta är ju en stad vid kusten, så kanske är det inte så konstigt att det finns gott om fisk här. När man går längs kajen passerar man den ena fiskrestaurangen efter den andra. Både råvarorna och sätten att servera dem skiljer sig en aning från det man är van vid från Sverige och Europa, men gott är det!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

På fiskrestauranger i Halifax

På dagarna är jag på konferens, men på kvällarna kan vi njuta av utbudet på restaurangerna. Det som serveras på fiskrestaurangerna här i Halifax är i första hand lax, kolja, hummer, scampi, krabbkött, blåmusslor, kammusslor och ostron.

Man kan få skaldjuren serverade som de är eller tillagade i grytor, soppor, gratänger, pasta, crêpes, sallader och mackor. Dessutom kan man få hummer både på tacobaren och på McDonalds! Variationen är stor alltså. Här är några bilder från våra luncher och middagar de senaste dagarna …

Murphys Halifax

Härliga skaldjur i Halifax

Blåmusslor är en favorit också hemma, och här har de visat sig vara fantastiskt goda och färska. Vi har beställt musslor som lunch flera gånger på Murphys restaurant, och ibland har vi beställt in en portion att dela på som förrätt inför middagen. Oftast serveras de i en örtig sås tillsammans med tomat och lök, väldigt gott!

En annan sak som överraskat här är ostronen. Peter är förtjust i ostron, men jag har bara precis försökt börja lära mig, och känner fortfarande viss tveksamhet. Här har vi serverats ostron från flera olika regioner tillsammans med olika smaksättningar och såser. Detta gillade jag!

Musslor - fantastiskt goda och vår favorit att dela på som förrätt
Musslor – fantastiskt goda och vår favorit att dela på som förrätt
ostron
Ostron från tre olika regioner serverade med flera olika såser

Grytor, gratänger … och en planka

Grytor och gratänger är de bra på här. Smakerna är ofta mustiga och konsistensen krämig. Vi har provat klassisk bouillabasse, som var väldigt god. Vi beställde också in en skaldjurscasserole en dag. Vi visste inte riktigt vad den skulle innehålla, så döm om vår förvåning när den bland annat var späckad med hummer.

Hummer verkar finnas i överflöd här, så det petas in i var och varannan maträtt. Och det kan man ju inte klaga på! Vi har också ätit gratinerad pilgrimsmussla, och det är första gången vi serverats det som huvudrätt. Dessutom har vi ätit en hederlig lax på planka. Gott det också!

Bouillabasse - fyllig och riktigt god
Bouillabasse – fyllig och riktigt god
Skaldjurscasserole - fylld med lax, kolja, hummer, scampi och pilgrimsmusslor
Skaldjurscasserole – fylld med lax, kolja, hummer, scampi och pilgrimsmusslor
Skaldjur i Halifax - Gratinerad pilgrimsmussla med champinjoner
Massor av skaldjur i Halifax! Här: gratinerad pilgrimsmussla med champinjoner
Lax på planka - här är laxen riktigt färsk och god
Lax på planka – här är laxen riktigt färsk o

Prenumerera på vårt nyhetsbrev