Meny Stäng

Båttur i Halifax – en härlig dag i Kanada

Annons

Idag blev det en härligt uppfriskande båttur i Halifax. Igår testade vi på nattlivet här i stan, och idag har vi vaknat till en ny dag med strålande sol. Nere i hamnen ligger flera båtar som tar med turister på turer, och vi valde en segelbåt för en båttur i Halifax.

Båttur i Halifax – En fin dag på sjön

Vi bokade in oss på en tur med ett stort klassiskt segelfartyg som ligger förtöjt här i Halifax hamn. Vi hade kikat på fartyget i flera dagar innan det blev av att vi bokade en tur. Ett väldigt vackert gammalt skepp! Fartyget styrs på klassiskt vis och det krävs mankraft för att hissa och bärga seglen till exempel. Den här typen av gamla fartyg är verkligen fascinerande och det är inspirerande med alla dessa entusiaster som vet hur de här fartygen ska hanteras!

Vi var bara med som turister och behövde inte hjälpa till med seglen. Istället kunde vi sitta i solen på däck, bara ta det lugnt och ha det bra. Det är ju runt 30 grader varmt här, så att få vara ute på vattnet där det fläktar är inte alls fel. Fantastiskt att vara med på en sån här tur! Åt ena hållet kunde vi spana in mot Halifax höga huskomplex som slickar himlen. Åt andra hållet skymtade gröna och natursköna öar.

Tur med segelbåt Halifax
Båttur Halifax
Segelbåt Halifax
Halifax segeltur

Härlig besättning

Alla i besättningen var härligt glada och bjöd på sig själva, vilket gjorde detta till en extra trevlig tur. Om du har vägarna förbi Halifax nån gång mitt i sommaren rekommenderar vi varmt en segeltur i en gammal segelskuta!

Vi fick en härlig tur på vattnet, med utsikt över staden. Efteråt blev det en lunch med nykokta musslor och en fantastiskt god fisksoppa på vårt favoritställe Murphys Restaurant. Jag tror att vi kommer att äta fisk och skaldjur varenda dag här, utbudet är fantastiskt!

Halifax båttur
Fartyg halifax

Läs mer: Resa till Kanada – din guide till Kanadas bästa resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev