Meny Stäng

Konferensen IASSID World Congress i Halifax, Kanada

Annons

Anledningen till att vi är här i Halifax: IASSID World Congress 2012 (IASSID = International Association for the Scientific Study of Intellectual Disabilities). Jag spenderar dagarna i en luftkonditionerad kongresshall, medan Peter njuter av solen … På kvällarna kan vi tillsammans frossa i fisk och skaldjur på någon hamnrestaurang i kvällssolen.

Två olika världar

Peter spenderar dagarna i solen, medan jag lyssnar på föreläsningar i luftkonditionerade rum. Men jag klagar inte: ca 1000 forskare från hela världen har samlats här i Halifax för att presentera det senaste inom forskning kring intellektuell funktionsnedsättning. Det är också därför vi är här, eftersom detta är det ämne jag doktorerar i.

Sommar Halifax
Fartyg Halifax hamn

Intressant konferens

Eftersom det är mitt område är det självklart fantastiskt intressant, och ett bra tillfälle att träffa och lära känna forskare från andra delar av världen. Jag är dessutom klar med min egen presentation nu, så jag kan slappna av lite …

Konferens Halifax
Sedan tillbaka till konferensen, såhär ser utsikten ut från föreläsningssalen på 8:e våningen

Läs mer: Resa till Kanada – din guide till Kanadas bästa resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev