Meny Stäng

Hjälpa till med flytt – Flytt nummer 2 denna höst

Annons

Nu var det dags att hjälpa till med flytt igen! För någon månad sedan hjälpte vi Peters mamma att flytta från hus till lägenhet. Nu har vi hjälpt min (Helenas) mamma att flytta från hus till lägenhet. En hel del jobb, men också positiva överraskningar!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hjälpa till med flytt – en höst med flyttar

Detta har verkligen varit en höst med flyttar! Tidigare i höstas tog vi med husbilen för att hjälpa Peters mamma att flytta. Efteråt sammanfattade vi några reflektioner från flyttkaoset. Ett av de största problemen då var att vi bara fick med oss en av Peters mammas katter, vilket hon var ledsen över. Ett glädjande besked nu är att även katt nummer 2 har hittat hem!

Flytt nummer 2

Nu var det då dags för min (Helenas) mamma att flytta. Hon hade själv ordnat med ny lägenhet och flyttfirma och hon hade även rensat en hel del, så den delen var ordnad. Däremot lovade vi att hjälpa till att packa allting i kartonger, vilket vi gjorde i helgen. Vi tog god tid på oss, och packade under tre dagar.

Att hjälpa till med flytt och ta lunchpaus
Lunch i Täby centrum under flyttdagarna – bra distans mellan borden!

Hjälpa till med flytt – packa upp

Faktum är att min bror lovat att hjälpa till en del med uppackning och installering av lampor och sånt. I veckan blev dock en av hans söner sjuk, förmodligen i covid-19, så då kan han förstås inte träffa mamma som är 80 år. Därför hjälpte vi till också igår.

Vi var riktigt nöjda med flyttfirman, som flyttat allt och ställt det mesta på rätt plats. Trots detta fanns det förstås mycket att göra och vi ägnade många timmar åt att packa upp mat, köksutrustning, kläder, sängkläder, städ- och hygienartiklar etcetera. Det enorma antalet böcker får däremot vänta till någon annan dag …

Att hjälpa till med flytt och packa upp kartonger

Positiva överraskningar i nya hemmet!

Min mamma har flyttat till en nybyggd seniorlägenhet, och vi möttes av en del positiva överraskningar. När vi kom fram satt en stor röd rosett kring ytterdörren. Inne i lägenheten hade de också underlättat inflytten på flera sätt.

I taket satt glödlampor som direkt gick att tända. I kylen fanns en flaska minarelvatten. I badrummet fanns tvål och handduk. Och, sist men inte minst, i köket fanns ett litet välkomstpaket med sånt som diskmedel, skruvar, krokar och en tumstock. Små saker som faktisk underlättar och glädjer!

Handduk och tvål
Att hjälpa till med flytt - och mötas av ett välkomstpaket

Vi hoppas att den nya lägenheten och det nya området ska bli riktigt bra! Har du varit med om att hjälpa till med flytt på liknande sätt?

Märkte du förresten att vår blogg låg nere igår? Vi hade tekniska problem och bloggen låg nere hela förmiddagen, vilket gjorde att vårt inlägg om våra nya matvanor publicerades först senare på dagen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev