Meny Stäng

Arbeta på distans – 8 sätt att tjäna pengar på resan

Annons

Att arbeta på distans har blivit mer och mer vanligt under pandemin, vilket för många haft både positiva och negativa effekter. Det positiva kan vara att vi blir mer och mer fria att arbeta på olika platser, och att därmed tjäna pengar på resan. Här hittar du åtta tips på hur du kan tjäna pengar online, medan du reser.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Göra ditt vanliga jobb – på distans

Har du en anställning som huvudsakligen kan skötas på distans? Jobbar du vid datorn och sköter mötena via Zoom eller Teams? Då kanske du lika gärna kan jobba från annan ort, från husbil, sommarstuga eller hotell. Jobba på dagarna och njut av nya vyer på kvällar och helger!

2. Driva eget företag på distans

Har du kunskaper i SEO (sökmotoroptimering), webbutveckling, digital marknadsföring, bokföring, språkgranskning, korrekturläsning, översättning eller något annat som med fördel kan genomföras digitalt? Då kan du kanske starta eget företag och konsulta eller bli inhyrd till olika företag. Du kan också frilansa via företag som Freelancer.com eller Fiverr.

3. Starta en webbplats, blogg eller Youtube-kanal

Att starta en webbplats, blogg eller Youtube-kanal innebär inte automatiskt att inkomsterna trillar in, men om du har en bra idé kan du få dessa verksamheter att bli inkomstbringande. Du kan starta en sajt om något du gillar, oavsett om det är livsstil, hälsa, teknik eller kanske online spel. Klicka här för att se ett exempel på en sådan sajt. Om sajten får många besökare kan du tjäna pengar på annonsering eller affiliatemarknadsföring, det vill säga att man får betalt per klick eller köp när man visar upp en produkt.

4. Bedriva e-handel

Ett sätt att tjäna pengar online är att bedriva e-handel, det vill säga någon form av webbutik. Om du ska kunna vara på resa måste du dock ha ordnat så att någon postar och packar produkterna, alternativt hålla dig till så kallad ”dropshipping”. Det innebär att du tar emot beställningarna, men sedan skickar beställningen vidare till ett annat företag som lagerför och skickar produkterna.

5. Handla med aktier

Om man ska kunna tjäna pengar på aktier gäller det att man har en hel del kunskaper. Annars finns risken att man istället förlorar pengar. En del lyckas dock försörja sig på till exempel day trading, det vill säga aktiehandel då man köper och säljer under samma dag.

6. Sälja texter eller foton

Är du duktig på att skriva eller fotografera? Texter kan säljas till olika sorters tidningar, men man kan också producera texter för till exempel en contentbyrå. Foton kan säljas via egen sajt eller till olika bildbanker.

7. Hyra ut ditt hem

Om du ska vara ute och resa en längre tid kan det kanske passa att hyra ut ditt hus, din lägenhet eller din sommarstuga. Det finns många olika sajter där man kan hitta hyresgäster. Om gästerna ska skifta medan du är borta måste du lösa praktiska saker med nycklar och städning mellan gäster.

8. Jobba som telefonförsäljare, telefonintervjuare eller marknadsundersökare

Ytterligare jobb som kan funka på distans är jobb som telefonförsäljare, telefonintervjuare eller marknadsundersökare. Kolla på jobbsajter och se vilka jobb som kan genomföras på distans.

Arbeta på distans – fler sätt att tjäna pengar på resan?

Har du fler förslag på hur man kan arbeta på distans och tjäna pengar på resan? Tipsa gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev