Meny Stäng

Poddavsnitt, topplistor och … fast i gyttjan

Annons

Nu är poddavsnittet ute, om du vill lyssna! Vi har också hamnat på några topplistor över resebloggar, jobbat, byggt altan … och fastnat med husbilen i gyttjan. Men husbilen kom loss, så Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Jobb … och gambiansk mat

Vi jobbar båda mycket nu, med allt från folkhälsoarbete till magasinproduktion och altanbygge. I måndags var jag (Helena) för ovanlighetens skull inne på kontoret eftersom jag behövde hjälp med min dator. Jag och en kollega passade samtidigt på att ha ett möte, och att äta lunch tillsammans.

Vi beställde mat från en av de foodtrucks som står bakom Karolinska Institutet, och det blev en exotisk ”resa” till … Gambia. Den gambianska grytan ”domoda” görs på jordnötter, och den version jag beställde innehöll dessutom lamm. Gott! har du ätit gambiansk mat någon gång?

Poddavsnitt

Vi berättade förra veckan att vi var med i podden ”Lyckas i livet” av Monica Balkefors. Nu finns avsnittet ute och du kan lyssna på det här. Roligt att vi fick vara med!

Topplistor över bästa resebloggar

I veckan har vi hamnat på två topplistor över bästa resebloggar 2021. Det är dels Produktexperter som rankar Sveriges 23 bästa resebloggar 2021 och dels Topblogarea som rankar Sveriges 5 bästa resebloggar 2021. Vi lägger inte alltför stor vikt vid såna här listningar, men självklart blir vi glada varje gång någon säger något positivt om vår blogg och vill lyfta fram den. Vi tackar ödmjukast!

Altanbygge

Vi har alltså rullat med husbilen till Peters mamma, på Hållnäshalvön i Uppland, eftersom Peter och hans bror skulle hjälpa henne att bygga en altan. Det har de gjort, och det blev verkligen jättefint! Nu har hon inhandlat en massa blommor som hon ska plantera, så det kommer bli hemtrevligt.

Fast i gyttjan

Var skulle vi stå med husbilen under altanbygget? Vi tänkte först stå på asfaltsparkeringen, men sedan föreslog grannarna att vi skulle rulla in på gräsmattan. Det skulle vi inte ha gjort. Det tog bara någon minut, och sedan satt vi fast. Nu var det grannarna som kom till vår räddning! Är det någon som känner någon som har en traktor? Jodå, en halvtimme senare rullade en traktor in och hjälpte oss loss. Happy Friday!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är det fantastiska vädret (som vi inte hade förväntat oss) och det fina besöket på Forsmarks bruk. Vi har också fått en massa gjort och kommit ytterligare några steg framåt i produktionen av magasinet. Din tur, vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Vi befinner oss just nu i Uppland, och vi planerar att hinna se ytterligare något av vallonbruken här. Sedan kommer vi långsamt börja rulla söderut. Vi har nämligen ett intressant uppdrag framför oss i södra Sverige.

Missade du förra Happy Friday? Läs Långhelg, sommarvärme och poddinspelning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev