Meny Stäng

Drepanos beach i Igoumenitsa, Grekland

Nu står vi på camping Drepanos, strax utanför Igoumenitsa i Grekland. Det här är en avslappnad och skuggig camping vid en fin sandstrand. Vi kopplar av efter en natt på färja från Italien.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Färja från Italien till Grekland

Vi kom med färjan till Igoumenitsa kl. 04:30 på morgonen. Det var kolsvart ute, vi var trötta efter en natt på ett hårt båtgolv och kylskåpet var tömt eftersom man måste stänga av gasolen under färjeturen. Vid såna tillfällen är det skönt att köra raka vägen till en camping! Vi följde vägskyltarna mot Drepanos beach, som ligger strax norr om Igoumenitsa, för att hitta camping Drepanos.

Färja - Sardinien-sicilien
Efter några timmars sömn på golvet på en färja är man inte direkt utvilad …

Att komma fram mitt i natten

Vi körde genom Igoumenitsa vid 04:40 på morgonen, och vi måste säga att detta verkar vara en stad som aldrig sover! På flera av barerna och uteserveringarna satt det fortfarande folk, och på andra ställen gick personalen runt med sopkvasten. Detta var en stad som kändes långt ifrån sömnig, trots att det var nattsvart ute.

Vi hittade camping Drepanos utan problem och ställde in oss på att vänta tills de skulle öppna på morgonen, men det behövde vi inte! Vi blev insläppta direkt och fick hjälp att hitta en plats i mörkret. Vi gissar att de är ganska vana vid att gästerna kommer vid udda tider på dygnet på den här campingen.

Camping Drepanos

Camping Drepanos ligger fint vid stranden och detta är ett utmärkt ställe att vila ut på efter den något ansträngande färjeturen. På campingen finns WiFi som ingår i priset (23 euro/dygn) och hjälpsam personal som pratar engelska. Här finns också restaurang, en strandbar och en liten butik.

All denna service är toppen just nu när vårt kylskåp i lugn och ro ska återhämta sig efter färjeturen då det var helt avstängt. Det tar ett tag för kylskåpet att återhämta sig i hettan har vi lärt oss. Medan kylskåpet arbetar på att bli sitt forna jag tar vi det lugnt vid husbilen och på stranden.

Igoumenitsa Drepanos beach
Freedom på plats vid Drepanos beach
De flesta på camping Drepanos campar med husvagn eller tält
De flesta på camping Drepanos campar med husvagn eller tält
Alla våra bästa tips om Grekland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev