Meny Stäng

Ioannina, Grekland

Ioannina ligger i nordvästra Grekland, inte långt från gränsen till Albanien. Vi körde hit idag från Igoumenitsa. Vi valde den något mindre vägen, istället för motorvägen, och blev i stort sett helt ensamma! Det var berg, berg, berg… och så vi.

“Lådor” längs vägarna

Naturen längs den vindlande vägen var vacker och det enda som fanns att titta på, förutom de höga bergen, var de små religiösa ”lådorna” som stod överallt. Vi tänkte att det kanske är minnen efter människor som gått bort i bilolyckor. Någon som vet? I så fall är det många, många människor som gått åt här…

Sådana här religiösa "lådor" står överallt längs de grekiska vägarna
Sådana här religiösa “lådor” står överallt längs de grekiska vägarna

Helgdag och stängt

Ett av våra mål i Ioannina var att handla mat eftersom vårt kylskåp var helt tomt efter avstängningen på färjan. Vi såg flera mataffärer, men alla var stängda! Vi undrade varför. För att det var lördag? För att det var eftermiddag? För att det var någon speciell helgdag?

Hela Ioannina tycktes tomt och öde, men till slut upptäckte vi var alla höll hus – nere vid den fina sjön! Ett oväder höll på att dra in, men vi hann ta några foton från sjön med det gröna vattnet vid de höga bergen. Här finns fina promenadvägar, båtturer, uteserveringar och en gammal fästning. Om det inte varit för ovädret och vårt tomma kylskåp hade vi kanske stannat. Nu fortsatte vi mot Albanien!

Sjön i Ioaninna
Sjön i Ioaninna

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Drepanos Beach, Igoumenitsa, Grekland